Unge spillere, der forsøger at bruge college-tennis som springbræt til en professionel karriere, er efterhånden ikke et sjældent syn. En af dem det indtil videre er lykkedes for, er Søren Hess-Olesens holdkammerat fra tiden i Texas, Lloyd Glasspool. Vi har spurgt ham hvad han tror har været nøglen til succes
Den 23-årige Birmingham-dreng kom til Austin i Texas på samme tid som Søren Hess-Olesen, og sammen har de gennem deres fire år på UT spillet to vigtige roller på holdet, og kronede det med NCAA doubletitlen, som de sammen hjemtog i deres senior-år. Efterfølgende har Lloyd, ligesom de fleste andre, taget springet til den professionelle karriere, og efter sit første hele år som professionel, ser det lovende ud for briten. Og det er der flere grunde til, hvis man spørger hovedpersonen selv:
”En af nøgletingene for mig fra college har været dét at lære at spille rigtig mange kampe. Dem der kan spille uge efter uge uden at lade sig påvirke at en dårlig stime, er dem der kravler op ad ranglisten. I college taber du store kampe, du taber følelsesladede kampe, men så snart du lærer at håndtere nederlagene og finder ud af, at alle taber kampe, og tager det som en del af dit job, så hjælper det rigtig meget”, fortæller Glasspool, der i det første halve år efter college nåede to Future-finaler og også nappede to titler. Lloyd lægger ikke skjul på, at den gode start selvfølgelig er med til at give tro på tingene, for det er en anderledes verden man begiver sig ud i.
”Det er en stor omvæltning, som man skal være parat til. Det er kun dig, og du spiller kun for dig. Der er ikke rigtig nogen der går op i hvordan du klarer dig, og du har ikke holdkammerater der støtter dig – det er bare dig alene derude”, forklarer Lloyd, der sluttede med imponerende 36-16 i de sidste 3 år af sin college-tid som 2. single på holdet.
College var en nødvendighed
På spørgsmålet om hvorvidt Lloyd overvejede at springe over college, behøver han ikke meget betænkningstid.
”Nej – jeg havde i høj grad brug for at modne, både mentalt og fysisk. Min krop var brudt sammen hvis jeg havde sprunget college over, og samtidig havde jeg ikke haft de samme ressourcer til at blive en bedre spiller, som jeg havde i Texas – så det var aldrig et spørgsmål om hvorvidt jeg skulle afsted”, fortæller han.
Og selvom det er anderledes at komme ud og være på egen hånd, så er der dog ting som han også finder lettere.
”Det selv at planlægge, lyder måske som en ulempe. Men det har jeg altid været god til, så det at kunne planlægge min egen kalender og selv styre det, det sætter jeg stor pris på, og det har jeg altid været god til”, men understreger, at de manglende pauser i høj grad er noget man skal vænnes til, mentalt såvel som fysisk.
”Det er hårdt at spille uge efter uge, og specielt hvis man spiller en 4-5 dage i træk og skal være klar igen ugen efter. Det var sjældent man spillede så mange kampe i træk i college, så det er helt sikkert en udfordring man skal tage alvorligt”.
En flot start på året
Efter et flot 2015 var selvtilliden på plads inden starten på denne sæson, og Lloyd har formået at levere meget stabilt de første 5 måneder af sæsonen. Det er blevet til en semifinale og en finale i Futures indendørs, hvor han besejrede navne som Omar Jasika og det canadiske stortalent Felix Auger Aliassime, mens han på udendørs hardcourt har tegnet sig for en finale og en titel på Future-niveau. I maj måned optrådte han så i sin første Challenger i maindraw, hvor han efter en velspillet kvalifikation, besejrede australske Andrew Whittington og slovakiske Lukas Lacko (der dog trak sig ved en 7-6, 4-1 føring til Lloyd), inden han måtte se sig slået af en anden tidligere college-spiller, Alexander Sarkissian. Men hvorfor er det