Caroline Wozniacki fik en halv-dårlig lodtrækning ved US Open, hvor hun næppe når længere end 2. runde, med mindre hun selv tør tro på det

For useedede spillere er den bedst tænkelige lodtrækning formentlig, hvis man i 1. runde kan møde en lavt rangeret modstander og derefter en af de “mindst farlige” blandt de seedede i 2. runde, hvor man i så fald kun kan undgå at møde en seedet modstander, hvis denne er slået ud i 1. runde.

Helt så ideelt ser lodtrækningen til årets sidste Grand Slam turnering US Open dog ikke ud for Caroline Wozniacki, selvom hun ganske vist lægger ud mod den 20-årige kval-spiller Taylor Townsend (USA), der er no. 146 på ranglisten, men i 2. runde møder Caroline med stor sandsynlighed 9. seedede Svetlana Kuznetzova (RUS), som senest besejrede danskeren i 1. runde ved Wimbledon 7-5, 6-4 for få måneder siden.

Hvis man anlægger en optimistisk synsvinkel forud for US Open, hvor Caroline traditionelt har klaret sig glimrende med 2 finaler (2009 og 2014) samt 2 semifinaler (2010 og 2011), er lodtrækningen slet ikke så dårlig endda, da Caroline har vundet begge de tidligere indbyrdes opgør ved US Open, og den indbyrdes statistik på 6-6 kan tyde på en reel mulighed for, at Caroline kan køre videre på russerens seedning og derved møde 18. seedede Barbora Strycova (CZE) i 3. runde samt 8. seedede Madison Keys i 1/8-finalen.

På baggrund af indtrykket fra de seneste turneringer efter Carolines langvarige skade er det dog svært at bevare denne optimisme – ikke mindst efter det seneste nederlag i New Haven mod ranglistens no. 39 Jelena Ostapenko (LAT), hvor Caroline efter en misbrugt sætbold og 5-7 efter 1. sæt virkede opgivende og totalt blottet for selvtillid.

Uanset årsagen til de svigtende resultater er det svært at forestille sig, at Caroline på kort tid har mistet evnen til at spille tennis så meget, at hun efter at have været top 10 spiller 6-7 år i træk pludselig ikke mere har formatet til top 10, selvom hun er dykket til en placering som no. 65, når US Open starter.

Derfor er der næppe tvivl om, at den mentale faktor har spillet en afgørende rolle, hvilket måske bedst illustreres ved, at Caroline sammen med upåagtede Klaudia Jans-Ignacik (POL) var meget tæt på at vinde over 1. seedede Timea Babos (HUN) og Yaroslava Shvedova (KAZ) i double, hvor man må formode, at Caroline og hendes makker kunne spille uden nogen form for forventnings pres, og derved kunne følge favoritterne helt til dørs, inden de dog tabte 6-3, 4-6, [8-10].

Caroline har derfor uden tvivl brug for, at få et par succes-oplevelser i form af nye sejre mod nogle af de bedste spillere, og en god start kunne være en sejr over både Kuznetsova og Strycova.
Den onde cirkel kan dog være svær at bryde, når selvtilliden ikke er i top, hvilket kan blive yderligere forstærket, hvis hun heller ikke er helt overbevist om, at hun rent fysisk kan stå distancen efter problemer med springer-knæ og andre skader, som også har påvirket indsatsen de seneste par år.

Meldinger fra personer, som har overværet Carolines træning, tyder dog på, at hun fortsat er i stand til at spille på et niveau, som igen kan række til at blande sig blandt de bedste, hvis fysikken holder, og hun finder den nødvendige selvtillid, og motivationen fortsat er til stede.

Det sidste bliver der ofte sat spørgsmål ved i et stort antal kommentarer til de mange skriverier om Carolines øjeblikkelige situation, hvor udtryk som “nedtur” og “fiasko” ofte gentages, og mange giver udtryk for, at hun har mere travlt med at optræde som fotomodel og “brande” sig.
Egentlig er det tankevækkende, at Caroline i opgangs-perioden mødte stor anerkendelse, fordi hun stillede op til en masse PR-aktiviteter, mens hun i nedgangs-perioden bliver kritiseret sønder og sammen for at gøre det samme.

Serena Williams trods alt fortsat favorit

I de senere år har Serena Williams været oplagt favorit til titlen forud for hver eneste Grand Slam turnering, men i de 4 seneste er det dog kun blevet til en enkelt titel, da hun i Wimbledon vandt finalen 7-5, 6-3 over Angelique Kerber (GER), der i årets første Grand Slam finale ved Australian Open havde besejret Serena i finalen 6-4, 3-6, 6-4.

Ved US Open sidste år tabte Serena sensationelt i semifinalen til Roberta Vinci (ITA), og ved French Open i år blev hun i finalen besejret af Garbine Muguruza (ESP).

Selvom Serena således har været en smule mere medgørlig end tidligere, må hun fortsat betragtes som favorit til titlen, men det vil ikke helt så stor en sensation, hvis hun igen snubler undervejs, hvilket kan blive tilfældet allerede i 3. runde mod 29. seedede Ana Ivanovic (SRB), men sandsynligheden er væsentlig mindre end det kan blive tilfældet i en eventuel kvartfinale mod 5. seedede Simona Halep (ROU).

I semifinalen kan der blive tale om et søster-opgør, hvis Venus Williams kan spille sig forbi de to formstærke 10. seedede Karolina Pliskova (CZE) og 2. seedede Agnieszka Radwanska (POL).

Angelique Kerber
© 2015 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una

I Carolines halvdel, hvor modstanderen til en eventuel finale mod Serena skal findes, er det bedste bud formentlig endnu en finale mod 2. seedede Angelique Kerber (GER), der står til at møde 14. seedede Petra Kvitova (CZE) eller 22. seedede Elina Svitolina (UKR), som nåede finalen i New Haven.

Kerber får formentlig ikke problemer i kvartfinalen, som kan blive mod 7. seedede Roberta Vinci (ITA), der næppe kan gentage sidste års succes, eller 12. seedede Dominika Cibulkova (SVK).

I semifinalen kan der dog opstå problemer for Kerber, da denne 4-del indeholder både 3. seedede Garbine Muguruza (ESP), 8. seedede Madison Keys (USA), 9. seedede Svetlana Kuznetsova (RUS), 13. seedede Johanna Konta (GBR) samt et par outsidere som 24. seedede Monica Puig (PUR), der sensationelt vandt OL-guld, og 24. seedede Belinda Bencic (SUI), som før eller siden forventes at nå helt til tops i de helt store turneringer.

Caroline er blandt de allerførste, som skal i aktion, når 1. runde indledes mandag kl. 17, hvor Caroline møder Townsend på Grandstand.
Kampen kan under alle omstændigheder følges på Eurosport Player, hvor man selv kan vælge hvilke kampe man ønsker at se.

Turneringen bliver vist på både Eurosport I og 2. Samtidig med Carolines kamp spiller sidste års finalist 7. seedede Roberta Vinci (ITA) mod Anna-Lena Friedsam (GER) på Arthur Ashe Stadium og på Louis Armstrong Stadium spiller Rogerio Dutra Silva (BRA) mod 7. seedede Marin Cilic (CRO), der var i semifinalen hos herrerne sidste år.
Disse 3 kampe konkurrerer formentlig om sendetiden på de 2 kanaler, så der er ingen garanti for, at Carolines kamp vises på TV, med mindre Eurosport Danmark selv kan vælge, hvilke kampe der vises på Eurosport 2.

Julia Boserup wildcard i double med CiCi Bellis

Som det var tilfældet i Wimbledon er der også ved US Open yderligere delvis dansk deltagelse hos kvinderne, idet dansk-amerikanske Julia Boserup har fået wildcard til damedouble sammen med 17-årige Catherine Bellis (USA), som blev verdensberømt, da hun som 15-årig i 2014 besejrede Dominika Cibulkova (SVK) i 1. runde ved US Open.

Samme år havde det unge stortalent indledt sæsonen med at spille sig i finalen i de 6 første turneringer på højeste junior-niveau med 5 titler som resultat.
Efter US Open triumfen vandt hun desuden et par 25K-titler, og det er siden blevet til en enkelt 25K-titel i både 2015 og 2016.

Bellis er no. 158 i single, og hun har været gennem kvalifikationen til US Open, hvor hun i 1. runde møder no. 65 Viktorija Golubic (SUI).

Julia Boserup, der er no. 128, fik en enkelt kamp i kvalifikationen i single, hvor hun tabte 4-6, 2-6 til no. 145 Grace Min (USA), så der bliver ikke tale om et nyt single-eventyr som i Wimbledon, da hun sensationelt nåede 3. runde i hovedturneringen, hvor hun tabte knebent 5-7, 5-7 til no. 53 Elena Vesnina (RUS).

Julia Boserup
Foto: Anne Marie Boserup

 

Forrige artikelSå lykkedes det for Skovbakkens herrer
Næste artikelITF Rotterdam: Karen Barritza vandt double og havde 2 matchbolde i single-finale
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.