15-årige Sebastian Grundtvig indledte med en sejr, da han for første gang i karrieren forsøgte at kvalificere sig til en Futures turnering
Mange danske talentfulde tennisspillere har oplevet, at der niveau-mæssigt kan være et kæmpestort spring, når man har klaret sig godt i junior-turneringer, og derefter forsøger at gøre sig gældende i Futures.
Ofte oplever spillerne det som en uoverstigelig hindring blot at slippe igennem kvalifikationen til en $10.000 turnering, og når det endelig lykkes, er det næste svære step at vinde blot en enkelt runde i hovedturneringen, og derved optjene point til Verdens-ranglisten, hvilket meget få danske spillere har formået i 2016, hvor Mikael Torpegaard, Frederik Løchte Nielsen og Benjamin Hannestad det meste af året var de eneste danskere på ATP-ranglisten, hvor de lige nu er henholdsvis no. 340, 385 og 929.
På det seneste er det desuden lykkedes for både August Holmgren og Maxim Landi at optjene henholdsvis 2 og 1 point, hvorved de ligeledes figurerer på ranglisten som no. 1474 og 1646.
Selvom 15-årige Sebastian Grundtvig internationalt betragtes som en af absolut bedste i årgang 2001, forekommer sandsynligheden for, at han allerede på dette tidlige tidspunkt i sin unge karriere alligevel kan slippe igennem nåleøjet til ATP-ranglisten derfor ikke at være overvældende sandsynlig, og det er da også en tilbagevendende diskussion, om juniorspillere nogle gange begynder at spille Futures for tidligt.
Det afholdt dog ikke den unge dansker fra at forsøge sig, da han fik muligheden med et wildcard til kvalifikationen til $10.000 turneringen Tennis Organisation Cup i Antalya i Tyrkiet, hvor der næsten ugentlig afvikles sådanne turneringer.
I sin allerførste kamp på Futures-niveau blev det til en komfortabel sejr til Sebastian, da han i 1. kvalrunde vandt over 18-årige Luka Stojcevic (SRB) 6-4, 6-0, men han var ganske klar over, at der ventede en svær kamp næste dag, mod 17-årige Simon Carr (IRL), som er no. 80 på ITFs junior-rangliste, bl.a. i kraft af ITF-titler ved Grade 2 turneringer i Ungarn og Holland.
Forudsigelsen holdt stik, da han i søndagens 2. kvalrunde tabte 5-7, 0-6 til den irske spiller, der ifølge resultatlisten på ITFs hjemmeside vandt 6-0, 6-0, men Sebastian har selv oplyst, at første sæt endte 7-5.
Fire Grade 1 turneringer i starten af 2017
Som omtalt andetsteds i Tennisavisen tidligere søndag deltager Sebastian på en 5 ugers tur sammen med Euroelite Tennis, hvor han fra starten af det nye år deltager i 4 Grade 1 turneringer i hhv. Costa Rica, Columbia, Ecuador og Paraguay, hvor Patrick Kristensen ligeledes deltager, og i de sidste 3 uger deltager desuden både Hannah Viller Møller og Helena Francati.
Ved en fejl/navneforveksling fremgik, at Clara Tauson deltager, men det blev dog rettet til Hannah, da Tennisavisen blev gjort opmærksom på fejlen.
På Acceptancelisten til førstnævnte turnering 2-7. januar er Sebastian direkte i hovedturneringen, mens Patrick er ikke på listen, men med Dave Bandelins gode forbindelser kommer han sandsynligvis med på et wildcard.
Philip Hjorth har ligeledes været tilmeldt, men hans navn optræder på Withdrawals listen.
Der er 16 deltagere fra den nuværende top 100, men efter Nytår vil 50 spillere forsvinde fra top 100, så deltager-feltet kommer derved i stedet til at omfatte ca. 30 top 100 spillere.
Hos pigerne optræder Clara Tauson på Acceptancelisten til den første turnering, hvilket måske kan forklare førnævnte navne-forvirring, og desuden er hun også på listen til Salk Open i Bromma samme uge, men Clara fortæller selv til Tennisavisen, at det endnu ikke er endelig fastlagt.
Til gengæld kan det bekræftes, at Clara gerne stiller op til et portræt-interview med Tennisavisen, hvor hun formentlig vil fortælle om sine drømme og ambitioner som tennisspiller. Et forsigtigt gæt vil være, at de er høje.
Efter den første turnering i Costa Rica er der en uges turnerings-pause for Sebastian og Patrick, hvilket kan skyldes, at en Grade 1 turnering i Venezuela 9-15. januar er aflyst.
16-22. januar afvikles turneringen i Columbia, hvor Hannah og Helena som nævnt støder til, og alle forventes derefter at deltage i Ecuador 23-28. januar, og inden hjemturen gælder det Paraguay 30. januar til 5. februar.