Den tidligere top 20 spiller Marcel Grannollers stoppede i kvartfinalen Mikkael Torpegaard, som er kommet udmærket fra start på tennis-tour'en efter overstået college
Da Tennisavisen for næsten 3 år siden udgav nedenstående portræt med den nu 24-årige Mikael Torpegaard, lagde han ikke skjul på, at han betragtede opholdet på Ohio State University som den perfekte forberedelse til at få opfyldt hans store ambitioner.
Portræt: Torpegaards drøm at blive så god som Nadal og Ferrer – eller bedre
Selvom Mikael dengang antydede muligheden af at forlade college i utide og kaste sig ud i en usikker tilværelse som professionel tennisspiller, har han alligevel valgt at gennemføre alle 4 år på college, og for et par måneder siden færdiggjorde han uddannelsen, hvilket både han og forældrene tydeligvis var både stolte og tilfredse med.
Det vil uden tvivl altid være til debat, om amerikansk college er den rette vej for danske talenter, som har ambitioner om at gøre sig gældende på ATP og WTA touren, men hvis man fulgte den første semifinale i men’s singles ved Wimbledon, er både Kevin Anderson og John Isner gode eksempler på, at man kan være med helt fremme efter ophold på college.
Indtil videre har dansk tennis dog ikke oplevet eksempler på, at spillere efter college ophold har formået at etablere sig på ATP eller WTA toppen, men Mikael har i flere sæsoner markeret sig som en af de absolut bedste spillere i college tennis, hvor han længe var no. 1 på ranglisten, og han har selv påpeget, at gennemsnits-alderen i toppen af ranglisten er langt højere end tidligere.
Efter afslutningen af college tiden er har Mikael foreløbig deltaget i 2 turneringer på den amerikanske side af Atlanten, hvor han i slutningen af juni deltog i en ITF $25.000 turnering i Tulsa, Oklahoma, hvor han i 1. runde vandt 7-6(0), 6-4 over 3. seedede Karue Sell (BRA), der var no. 379 på ATP-ranglisten, og han mødte derefter Michael Redlicki (USA), som var en af danskerens konkurrenter til 1. pladsen på college-ranglisten.
Redlicki måtte dog trække sig, da Mikael førte 5-0 i 1. sæt.
I kvartfinalen tabte Mikael derefter 5-7, 1-6 til Sam Riffice (USA), som senere var i finalen.
I den forløbne uge har Mikael deltaget ved Winnipeg National Bank Challenger, hvor han først måtte gennem kvalifikation.
I 1. kvalrunde blev det til en sikker sejr 6-0, 6-3 over Suraj R. Prabodh (IND), og derefter 6-3, 6-2 over 2. seedede no. 427 Wishaya Trongcharoenchaikul (THA), og han sikrede sig videre til hovedturneringen med sejr i kvalfinalen 6-3, 6-4 over Jeffrey John Wolf (USA).
I hovedturneringen vandt Mikael i 1. runde 6-3, 6-3 over no. 310 Alessandro Bega (ITA), og i 1/8-finalen måtte han for første gang bruge 3 sæt, inden han havde sikret sejren 3-6, 6-3, 6-4 over 33-årige no. 309 Frank Dancevic (CAN), der tidligere var i top 100.
I kvartfinalen var modstanderen 32-årige no. 116 Marcel Granollers (ESP), der tidligere har været i top 20 i single og i 2013 var no. 4 i double.
Mikael betegner selv turneringer som “udmærket”, og han håber på at gøre det mindst ligeså godt, når han i næste uge deltager i Challenger Banquqe Nationale de Gatineau, som ligeledes foregår i Canada, og han forventer ugen derefter at deltage i endnu en canadisk Challenger i Granby.
Derefter går turen formentlig videre til USA, hvor han eventuelt deltager i en Challenger i Lexington samt yderligere nogle amerikanske challengers.
Mikael Torpegaard har ligesom flere andre danske college spillere flere gange været nødsaget til at melde afbud til det danske Davis Cup hold på grund af forpligtelserne ved college, men han har tidligere påpeget, at han forventer at stå til fuld rådighed for Davis Cup holdet i de næste mange år.
Frederik Løchte Nielsens indsats ved Wimbledon tyder på, at han stadig kan være en gevinst for Davis Cup holdet yderligere nogle år, og da der ligeledes er udsigt til, at den nye generation snart kan være med til at løfte niveauet yderligere, må oprykning fra Group II Europe/Africa være en realistisk målsætning allerede på kort sigt.
I forbindelse med Dansk Tennis Forbunds orientering om yderligere midler til talentudvikling blev nævnt, at man vil gøre mere for at fastholde tennisspillere i det danske tennis-miljø, når de vender hjem efter college.