The Guardian bruger Holger Rune og Clara Tauson i debat om tildelingen af wildcards. Resultatmæssig stilstand hos Danmarks Davis Cup trup

I avisen The Guardian har en tennisreporter Tumaini Carayol påpeget det uretfærdige i, at der ofte ligger ren nepotisme bag tildelingen af wildcards, og som eksempler herpå nævnes blandt andet brødre til Novak Djokovic og Stefanos Tsitsipas samt søstre til Kim Clijsters og Naomi Osaka.
Nogle af de nævnte eksempler er dog flere år gamle, men det ændrer ikke ved, at der stadig er eksempler på, at tildelte wildcards ofte mere har en PR-mæssig baggrund, som det eksempelvis var tilfældet, da Leo Borg fik wildcard til både ATP Challenger og kvalifikationen til ATP 250 udgaverne af AnyTech365 i Marbella på det anlæg, som Bjørn Borg grundlagde i 1979.

TV 2 Sport har belyst emnet i artiklen herunder, hvor der desuden er link til artiklen hos The Guardian.

https://www.facebook.com/tv2sportdk/posts/1523854451155015

I den ideelle Verden burde det alene være sportslige kriterier, der ligger til grund for tildelingen af wildcards, men i den virkelige Verden spiller lokale interesser hos arrangører og sponsorer m.fl. naturligvis en rolle, og derfor er det svært at bebrejde arrangørerne, at de ofte tildeler wildcards til spillere fra deres egen nation – eller udveksler wildcards på tværs af de lande, som traditionelt afvikler større turneringer.

Når der i Danmark i sommeren 2021 omsider afvikles 2 turneringer under ITF World Tennis Tour i $15.000 kategorien, vil det nærmest være utænkeligt at forestille sig, at der ikke tilbydes wildcards til nogle af de danske spillere, som dansk tennis ønsker at give chancen for at optjene rangliste-point og/eller opnå international erfaring.

Ser man bort fra de eksempler, der har komikkens skær, er der formentlig almen forståelse for, at arrangørerne først og fremmest tilgodeser egne spillere, og derfor vil det altid være ekstra svært for spillere fra små nationer som Danmark at få wildcard til egne spillere.

Der er næppe tvivl om, at 18-årige Clara Tauson, der i artiklen med rette betegnes som en af “the brightest young stars”, ville få tilbudt wildcards til denne uges WTA 1000 i Madrid og/eller WTA 1000 i Rom i den efterfølgende uge, hvis hun eksempelvis var spanier, italiener, franskmand, men selvom Clara nogle gange har tænkt, hvorfor hun ikke får nogle af de wildcards, som hun ofte ser går til yngre spillere, kan hun i stedet se en fordel i, at hun har opnået sin nuværende position uden hjælp af wildcards.

Inden French Open, hvor Clara er direkte inde i hovedturneringen, deltager hun ifølge diverse entry-lister i kvalifikationen til næste uges WTA 125 i Saint-Malo, og ugen efter i W60 Saint Gaudens, da hendes rangering ikke rækker til WTA 1000 i Rom, og ugen derefter kvalifikation til WTA 250 i Parma.

Clara Tauson
© 2021 Jimmie48 Tennis Photography This photo is available for editorial usage. Please contact: licensing@j48tennis.net Una – Clara Tauson

I artiklen påpeges dog, at Holger Vitus Nødskov Rune – der netop er fyldt 18 år 29. april – har fået wildcards til 7 af de 8 turneringer, hvor han har deltaget siden marts, og artiklen giver det indtryk, at Holger har fået disse wildcards på grund af påvirkning fra sponsorer, agent og det franske akademi, hvor han ofte træner.

Holger er således et eksempel på, at det er muligt at få wildcards, selvom han ikke er fra en af de store tennis-nationer, men disse wildcards er ikke tildelt for hans blå øjnes skyld, men udelukkende fordi arrangørerne som følge af Holgers præstationer er blevet overbevist om, at han har potentialet til at blive en af fremtidens topnavne.
Under transmissionen på Tennistv fra den seneste kamp mod Albert Ramos-Vinolas i Barcelona lød en anerkendende kommentar undervejs: “He has all the right to be here”.

Netop kampene mod Ramos-Vinolas (i Buenos Aires og Barcelona) er gode eksempler på, at sådanne kampe kan blive guld værd i en modnings-proces med kampe på højeste niveau, idet Holger i begge kampe formåede at spille sig frem til en situation, hvor han havde sejren indenfor rækkevidde – og på live-odds fra betting var han lige inden slutfasen i begge kampe kæmpefavorit til sejren – men samtidig blev det udstillet, at Holger fortsat mangler den fornødne erfaring, modenhed og mentale robusthed til at lukke kampene mod de mere erfarne spillere, som netop på de vigtige tidspunkter finder det bedste spil frem.

I betragtning af at Ramos-Vinolas ofte når langt i ATP-turneringer, hvor han søndag spiller finale i ATP 250 Estoril, indikerer disse kampe, at Holger kan være med på ATP niveau, og derfor er top 100 et realistisk kortsigtet mål, især hvis Holger fremover på de vigtige point (Big points) undgår – med stopbolde eller forcerede beslutninger – at fravige den taktik, som har bragt ham i vinderposition.

AnyTech365 Andalucia Open 2021
Foto: AnyTech365 Andalucia Open – Albert Ramos-Vinolas

Med en rangering lige under top 300 ville Holger under normale omstændigheder formentlig kunne få adgang til ATP Challenger turneringer, men corona-pandemien har betydet, at der er færre turneringer, og derfor er Holger i de kommende uger henvist til at deltage i M25-kategorien, hvor der er relativt få ATP-point i spil, idet der er henholdsvis 6, 12 og 20 point for semfinale, finale og vinder – i modsætning til W25, hvor der resten af året kan optjenes 65 WTA-point for en titel.
Selvom Holger eventuelt vinder titlen ved M25 i Prag i uge 19, vil han formentlig højst blive no. 294 på ranglisten, og hvis han også vinder en M25 titel i Tjekkiet ugen efter, avancerer han formentlig højst 8-10 pladser yderligere.

ATP Barcelona Open Banc Sabadell 2021
Photo by Pedro Salado/Quality Sport Images – Holger Vitus Nødskvo Rune

Især i de kommende uger er der rift om pladserne i de ATP Challenger turneringer, der afvikles som optakt til French Open, hvilket betyder at selv spillere i nederste del af top 200 ikke kan være sikre på at være direkte i hovedturneringen, og derfor bliver ATP-ranglistens no. 190, 26-årige Mikael Torpegaard (Torpe) formentlig henvist til at spille kvalifikation i både Heilbronn i Tyskland 10. maj og ugen efter i Oiras i Portugal, inden han ugen derefter deltager i kvalifikationen til French Open.

Efter tilbagekomsten til USA efter Australian Open har Torpe måttet forlade de første 3 turneringer efter nederlag i 1. runde til spillere, som alle var væsentligt lavere rangeret.
I den seneste turnering ved ATP Challenger i Tallahassee vandt Torpe dog de første 2 runder over no. 305 Thomaz Bellucci (BRA) 7-6(1), 7-5 og 6-0 3-6, 6-1 over no. 301 Pedro Sakamoto (BRA), inden han i kvartfinalen lidt uventet blev besejret 6-1, 7-6(3) af no. 262 Facundo Mena (ARG), der inden turneringen havde tabt 8 kampe i træk.

Mikael Torpegaard
© KJSelekta.dk – Mikael Torpegaard

Den danske doule-specialist og spillende Davis Cup holdkaptajn, 37-årige Frederik Løchte Nielsen, er ligesom sin Davis Cup kollega Torpe inde i en periode, hvor resultaterne ikke har flasket sig, og det nye makkerskab sammen med Andres Molteni (ARG) er foreløbig resulteret i 1. runde exit ved ATP 250 i både Beograd og Estoril.

Andres Molteni og Frederik Løchte Nielsen
Foto: Privat – Andres Molteni, Frederik Løchte Nielsen

Nogle af de øvrige danskere, som DTF tidligere har oplyst er tilknyttet Davis Cup holdet, er 24-årige Christian Sigsgaard (Sigs) og 17-årige Elmer Møller, der begge har haft nogle tidlige exits i ITF-sammenhæng.
Efter 3 forgæves forsøg på at spille sig videre fra kvalifikationen i M15-turneringer lykkedes det dog for Sigs i 4. forsøg at vinde 3 kvalkampe og 1. runde i hovedturneringen i M15 i Sibenek i Kroatien, hvorved han har sikret et enkelt point til ATP-ranglisten, når den opdateres mandag.

M15 Sibenik: Sigsgaard fik hul på bylden og optjente point til ATP-ranglisten

Elmer har i 2021 spillet en enkelt kamp i M15-kategorien mod 19-årige Taiyo Yamanaka (JPN), der for 4 uger siden vandt 6-4, 6-4 i 1. kvalrunde i Antalya på grus, og efterfølgende har Elmer deltaget i 2 Grade 1 junior turneringer på grus, hvor han i begge turneringer vandt en enkelt kamp.
I Plovdiv i Bulgarien vandt Elmer 6-1, 7-6(3) over no. 69 William Nolan (GBR), inden han i 1/8-finalen mødte 16-årige no. 34 Matthew William Donald (CZE), der vandt 6-4, 3-6, 6-4.
2 uger senere i Ricany i Tjekkiet var Elmer seedet 6 og oversidder i 1. runde, hvorefter han i R32 vandt 7-5, 6-1 over no. 127 Olaf Pieczkowski (POL), der ligesom Elmer er fra årgang 2003.
Det samme er no. 162 Alejandro Manzanera Pertusa (ESP), der i 1/8-finalen vandt 4-6, 6-3, 6-4 over Elmer, der er no. 36 på ITFs seneste junior-rangliste.

Elmer Møller
Foto: TCHW-Gladbeck – Elmer Møller

I perioden frem mod juniorernes French Open, der afvikles fra 6. juni med både Elmer Møller og 16-årige Johanne Christina Svendsen blandt de tilmeldte, er alle de oprindeligt planlagte Grade 1 turneringer aflyst, og de næste 2 uger optræder Elmer tilsyneladende ikke på acceptancelisterne til nogle af de øvrige ITF-turneringer.

Selvom ovenstående gennemgang af nogle af spillerne fra Davis Cup truppen ikke er præget af de helt store resultater, vil det næppe ændre ved, at Danmark vil være kæmpe favorit, når holdet 17-18. september i Kolding møder Thailand, hvis eneste spiller i top 1.000 er no. 694 Wishaya Trongcharoenchaikul.

https://www.facebook.com/DanskTennisForbund/posts/4518032494891676

I modsætning til Davis Cup holdet skal Billie Jean King Cup (tidl. Fed Cup) holdet først i aktion i 2022, hvor Johanne Christine Svendsen formentlig vil være en seriøs kandidat til holdet sammen med Clara Tauson, hvis Johanne fortsætter de gode takter, som hun har vist i de seneste måneder.

Johanne sluttede hardcourt-sæsonen ved Grade 1 i Kazan, hvor hun nåede kvartfinalen i single, og hun vandt titlen i double sammen med Nicole Rivkin, og i den forløbne uge tog hun hul på grussæsonen ved Grade 1 turneringen i Ricany, hvor hun dog måtte nøjes med en enkelt kamp, da hun i 1. runde mødte no. 103 Sara Bejlek (CZE), der vandt 7-6(7), 6-0, og da Johanne’s double-makker Laia Petretic (FRA) blev skadet, fik Johanne kun den ene kamp i turneringen.

https://www.facebook.com/leschlytennis/posts/941326789970540

Johanne var oprindeligt tilmeldt Grade 2 turneringer i de kommende 2 uger, men Tennisavisen har fået oplyst, at hun er “lidt småskadet”, og derfor bliver optakten til French Open deltagelse i UTR i B93 og holdkampe, hvis hun bliver klar dertil, lød meldingen fra Thomas Svendsen.

En af “højdespringerne” på ITFs junior-rangliste er 17-årige Natache Schou, der i de seneste måneder har været i en Grade 5 finale, en Grade 4 semifinale, en Grade 4 finale og senest vandt hun sin første Grade 4 titel i Lanarca på Cypern, hvorved hun på den seneste rangliste er no. 294.

Grade 4 Larnaca: Fjerde gang blev lykkens gang, da Natacha Schou sikrede sin første titel

Olivia og Olga fortsat i Monastir

Blandt de flittigste danske deltagere i internationale turneringer er det værd at nævne både Olivia Gram og Olga Helmi, der begge er fra årgang 2000.

Olivia har det meste af året opholdt sig i Monastir, hvor der hver eneste uge afvikles både M15 og W15 turneringer med det magiske navn “Magic Hotel Tours”.
Olivias rangering lige under top 1.300 betyder, at hun som regel spiller kvalifikation, hvor det endnu ikke er lykkedes at spille sig videre til hovedturneringen, men hun har flere gange fået wildcard, og da hun for et par uger siden vandt 6-1, 6-4 i 1. runde over 17-årige Sara Akid (MAR), der også havde wildcard, kan Olivia tilføje et enkelt point til WTA-ranglisten, hvor hun ved næste opdatering har 7 point.

Olivia deltager desuden ofte i double, hvor hun i starten af april var helt fremme i finalen sammen med Emma Davis (USA).

Montemor-O-Novo 2020
Foto: Jose Rasquinho – Olivia Gram

Olga Helmi er på den seneste rangliste no. 835 med 26 point, og intet tydede på, at der kommer nye point efter kvalifikationen til den seneste turnering i Monastir, hvor Olga i kvalfinalen blev besejret 4-6, 7-6, [10-6] af no. 914 Ayumi Koshiishi (JPN), der derefter vandt 6-0, 6-1 over førnævnte Sara Akid (MAR), og i 1/8-finalen var hun tæt på en overraskende sejr over 1. seedede no. 443 Miharu Imanishi (JPN), der dog vandt knebent 5-7, 6-3, 7-6(3).

Olga fik dog en ny chance som Lucky Loser, hvilket hun udnyttede fornemt med sejre i 1. runde 6-3, 6-3 over Mallaurie Noel (FRA) og i 1/8-finalen 6-4, 6-2 over Jana Kolodynska (BLR), inden hun i kvartfinalen blev stoppet af 3. seedede no. 494 Monika Kilnarova (CZE), der på de yderste marginaler vandt 4-6, 7-5, 7-6(3), efter at Olga havde haft matchbold ved 6-5 i 3. sæt.
Kilnarova vandt efterfølgende turneringen efter sejre i 2 sæt i både semifinalen og finalen, hvorved tjekken optjente 10 point, mens Olga måtte nøjes med 2, som dog betyder, at hun ifølge liverankingen nærmer sig top 800.

Tennisspilleren Olga Helmi
Foto: Sportsfotograf.com. – Olga Helmi

Både Olivia og Olga deltager i kvalifikationen til næste uges udgave af turneringen, og de er desuden tilmeldt de efterfølgende uger.

WTA-ranglisten herunder bliver først opdateret næste gang efter WTA 1000 i Madrid er færdigspillet om en uge, hvorimod ATP-ranglisten og ITF junior-ranglisterne opdateres 3. maj.


Entry deadlines: GS, WTA 1000: 6 uger (Miami, Madrid og Rom dog 4 uger), WTA 125/250/500, Kval GS: 4 uger, Kval WTA: 3 uger

Uge Grand Slam, WTA, Billie Jean Cup ITF Women’s Tennis Tour
Uge 21
24.5
GS Paris kval, WTA 250 Strasbourg W25 Liepaja, Otocec, W15 Antalya, Heraklion, Monastir, Santa Margarita De montbui, Shymkent
Uge 22
31.5
GS Paris,  W25 Grado, Kazan, Otocec, Santo Domingo, W15 Antalya, Banja Luka, Heraklion, Monastir, Shymkent 
Uge 23
7.6
GS Paris, WTA 250 Nottingham, WTA 125 Bol  W25 Madrid, Montemor-O-Novo, Santo Domingo, W15 Antalya, Heraklion, Monastir, Vilnius
Uge 24
14.6
WTA 500 Berlin, WTA 250 Birmingham  W100+H Nottingham, W60 Stare Splavy, W25+H Figueira Da Foz, W25 Denain, Jonkoping, Madrid, Sumter, W15 Antalya, Monastir
Uge 25
21.6
GS Wimbledon kval, WTA 500 Eastbourne, WTA 250 Bad Homburg  W60 60 Charleston, W25 Klosters, Perigueux, Porto, W15 Alkmaar, Antalya, L’Aguila, Monastir
Uge 26
28.6
GS Wimbledon  W60 Montpellier, W25 Palma Del RIo, The Hague, Monastir, Prokuplje, Wroclaw

Links til WTA Entry-lister: Tennisteen.it, rank-tennis.com, Tennisforum.com

WTA top 100 – pr. 24. maj 2021 

Rk Spiller Point UTR U21 U22 U23 U24 U25 U26
1 Ashleigh Barty 10.175 FO Berlin Wim
2 Naomi Osaka 7.461 FO Berlin Wim
3 Simona Halep 6.520 Wim
4 Aryna Sabalenka 6.195 FO Berlin Wim
5 Sofia Kenin 5.865 FO Berlin Wim
6 Elina Svitolina 5.835 FO Berlin Wim
7 Bianca Andreescu 5.265 Stras FO Berlin Wim
8 Serena Williams 4.821 FO Wim
9 Iga Swiatek 4.435 FO Berlin Wim
10 Karolina Pliskova 4.345 FO Berlin Wim
11 Belinda Bencic 4.140 FO Nott Berlin Wim
12 Petra Kvitova 4.115 FO Berlin Wim
13 Garbiñe Muguruza 4.110 FO Berlin Wim
14 Jennifer Brady 3.830 FO Berlin Wim
15 Elise Mertens 3.685 FO Bermi Wim
16 Victoria Azarenka 3.526 FO Berlin Wim
17 Kiki Bertens 3.220 FO Wim
18 Maria Sakkari 2.830 FO Berlin Wim
19 Karolina Muchova 2.816 FO Berlin Wim
20 Johanna Konta 2.756 FO Nott Bermi Wim
21 Marketa Vondrousova 2.746 FO Berlin Wim
22 Elena Rybakina 2.683 FO Nott Berlin Wim
23 Petra Martic 2.660 FO Wim
24 Madison Keys 2.606 FO Wim
25 Cori Gauff 2.420 Stras FO Bermi Wim
26 Ons Jabeur 2.415 FO Bermi Wim
27 Angelique Kerber 2.320 FO Wim
28 Alison Riske 2.222 FO Nott Wim
29 Jessica Pegula 2.219 Stras FO Nott Wim
30 Veronika Kudermetova 2.160 FO Wim
31 Anett Kontaveit 2.145 FO Bermi Wim
32 Anastasia Pavlyuchenkova 2.070 Stras FO Wim
33 Ekaterina Alexandrova 1.940 Stras FO Wim
34 Paula Badosa 1.870 FO Nott Bermi Wim
35 Donna Vekic 1.810 FO Nott Bermi Wim
36 Daria Kasatkina 1.800 FO Bermi Wim
37 Dayana Yastremska 1.765 FO Wim
38 Barbora Krejcikova 1.723 Stras FO Wim
39 Qiang Wang 1.700 Stras FO Nott Bermi Wim
40 Svetlana Kuznetsova 1.692 FO Bermi Wim
41 Amanda Anisimova 1.690 FO Wim
42 Nadia Podoroska 1.687 Stras FO Wim
43 Yulia Putintseva 1.680 Stras FO Nott Bermi Wim
44 Jelena Ostapenko 1.680 FO Bermi Wim
45 Shuai Zhang 1.631 Stras FO Nott Bermi Wim
46 Shelby Rogers 1.618 Stras FO Nott Wim
47 Anastasija Sevastova 1.615 FO Bermi Wim
48 Magda Linette 1.558 Stras FO Nott Bermi Wim
49 Sara Sorribes Tormo 1.535 FO Bol Wim
50 Danielle Collins 1.529 Stras FO Nott Wim
51 Fiona Ferro 1.500 FO Bermi Wim
52 Marie Bouzkova 1.495 FO Nott Bermi Wim
53 Jil Teichmann 1.460 Stras FO Bermi Wim
54 Laura Siegemund 1.428 Stras FO Wim
55 Barbora Strycova 1.412
56 Saisai Zheng 1.400 FO Nott Bermi Wim
57 Caroline Garcia 1.350 Alt FO Bermi Wim
58 Sloane Stephens 1.346 FO Wim
59 Rebecca Peterson 1.300 Stras FO Bol Wim
60 Kristina Mladenovic 1.320 FO Nott Wim
61 Sorana Cirstea 1.284 Stras FO Not.Q Wim
62 Danka Kovinic 1.270 FO Bol Wim
63 Patricia Maria Tig 1.264 FO Bol Wim
64 Su-Wei Hsieh 1.263 Stras FO Nott Wim
65 Alizé Cornet 1.240 FO Wim
66 Kaia Kanepi 1.218 FO Wim
67 Alison Van Uytvanck 1.205 Stras FO Nott Wim
68 Katerina Siniakova 1.195 FO Wim
69 Leylah Annie Fernandez 1.159 Stras FO Wim
70 Bernarda Pera 1.140 FO Bol Wim
71 Heather Watson 1.131 FO Nott Wim
72 Viktorija Golubic 1.126 FO Nott Wim
73 Polona Hercog 1.106 FO Nott Wim
74 Irina-Camelia Begu 1.104 FO Wim
75 Ann Li 1.092 FO Nott Wim
76 Ajla Tomljanovic 1.075 Stras.Q FO Nott Wim
77 Anna Blinkova 1.068 Stras FO Bol Wim
78 Anastasia Potapova 1.061 FO Wim
79 Misaki Doi 1.021 Stras FO Nott Wim
80 Camila Giorgi 1.020 Stras.Q FO Nott Wim
81 Marta Kostyuk 1.000 Stras.Q FO Nott Wim
82 Nao Hibino 993 Stras.Q FO Nott Wim
83 Madison Brengle 990 FO Nott Wim
84 Arantxa Rus 984 Stras.Q FO Bol Wim
85 Tamara Zidansek 920 FO Bol Wim
86 Lauren Davis 910 Stras.Q FO Nott Wim
87 Nina Stojanovic 901 FO Nott Wim
88 Varvara Gracheva 879 FO Bol Wim
89 Kristyna Pliskova 870 FO Nott Wim
90 Clara Tauson 870 12,46 FO Nott Wim
91 Jasmine Paolini 863 FO Bol Wim
92 Kirsten Flipkens 862 FO Not.Q Wim
93 Zarina Diyas 858 FO Not.Q Wim
94 Tereza Martincova 853 FO Nott Wim
95 Christina Mchale 847 FO Nott Wim
96 Vera Zvonareva 847 Wim
97 Martina Trevisan 844 FO Bol Wim
98 Maria Cmila Osorio Sorrano 837
99 Lin Zhu 831 FO Bol Wim
100 Margarita Gasparyan 826 FO Not.Q Wim
101 Kaja Juvan 825 FO Not.Q Wim
102 Ana Bogdan 844 FO.A Alt
103 Aliaksandra Sasnovich 818 FO Wim
104 Venus Williams 814 FO Nott Alt
767 Olga Helmi 34 11,07 Monastir
1119 Sofia Samavati 11 10,54
1208 Olivia Gram 8 9,86
1235 Elena Jamshidi 7 9,48 Shymk Shymk
Karen Barritza 10,9
Emilie Francati 10,8
Johanne Christine Svendsen 10,68
Maria Jespersen 10,44
Rebecca Munk Mortensen 10,36
Hannah Viller Møller 10,17
Natacha Schou 10
Nickoline Gullacksen Herak.Q Antal.A

Midlertidig udvidet antal WTA-point i W25/60/80 kategorierne 5. april – 27. december 2021.

Race to Shenzhen – pr. 24. maj 2021

No. Spiller Land Alder  Pts.
1 Ashleigh Barty AUS 24 3311
2 Aryna Sabalenka BLR 22 2527
3 Naomi Osaka JPN 23 2466
4 Garbine Muguruza ESP 27 2085
5 Iga Swiatek POL 19 1955
6 Jennefer Brady USA 25 1618
7 Elise Mertens BEL 25 1577
8 Veronika Kudermetova RUS 23 1522
Alternates/WTA Elite Trophy
9 Elina Svitolina UKR 26 1316
10 Jessica Pegula USA 27 1316
11 Cori Gauff USA 17 1280
12 Karolina Pliskova CZE 29 1235
13 Petra Kvitova CZE 31 1146
14 Karolina Muchova CZE 24 1126
15 Maria Sakkari GRE 25 1106
16 Paula Badosa ESP 23 1066
17 Daria Kasatkina RUS 25 1057
18 Ons Jabeur TUN 25 1005
19 Serena Williams USA 39 996
20 Belinda Bencic SUI 24 979
21 Barbora Krejcikova CZE 25 978
22 Simona Halep ROU 29 901
23 Anett Kontaveit EST 25 871
24 Sara Sorribes Tormo ESP 24 833
25 Bianca Andreescu CAN 20 830
26 Ekaterina Alexandrova RUS 26 752
27 Jil Teichmann SUI 23 682
28 Marketa Vondrousova ROU 21 672
29 Shelby Rogers USA 28 661
30 Anastasia Sevastova LAT 31 657
49 Clara Tauson DEN 18 387

 

8 bedste deltager i WTA-slutspillet i Shenzhen – No. 9-20 deltager i WTA Elite Trophy


Entry deadlines: GS, ATP: 6 uger, Monte-Carlo: 4 uger, GS Kval: 4 uger, ATP Kval, Challenger: 3 uger

Uge Grand Slam, ATP, Challenger, Davis Cup ITF Men’s Tennis Tour
Uge 21
24.5
GS Paris kval, ATP 250 Beograd, Ch. Oeiras 4 M25 Kiseljak, Most, M15 Antalya, Bucharest, Heraklion, Kouvola, Marbella, Monastir, Novomoskovsk, Shymkent
Uge 22
31.5
GS Paris, Ch. Biella 7, Little Rock M25 Santo Domingo, M15 Antalya, Helsinki, Heraklion, Monastir, Novomoskovsk, Sarajevo, Shymkent, Skopje
Uge 23
7.6
GS Paris, ATP 250 Stuttgart, Ch. Nottingham, Lyon, Bratislava, Almaty, Orlando 2 M25 Santa Dom, M15 Antalya, Gaiba, Heraklion, Monastir, Skopjeingo, wichita
Uge 24
14.6
ATP 500 Halle, London, Ch. Aix en Provence, Nottingham 2, Prostejov, Almaty 2, Forli M25 Grasse, Tulsa, M15 Antalya, Genova, Monastir
Uge 25
21.6
GS Wimbledon kval, ATP 250 Eastbourne, Mallorca, Ch. Milan, Porto M25 Klosters, Montauban, M15 Alkmaar, Antalya, Bergamo, Champaign, Monastir
Uge 26
28.6
GS Wimbledon M25 Bakio, Bourg-En-Bresse, M15 Belgrade, Monastir, The Hague, Weston, Wroclaw

Links til ATP Entry-lister: Tennisteen.it, rank-tennis.com, Livetennis.it, Dartsrankings.comMensTennisForums.com, Twitter updates (ATP, Challenger)

ATP Top 100 – pr. 24. maj

RK Spiller Point UTR U21 U22 U23 U24 U25 U26
1 Novak Djokovic 11,063 Belgr. FO Wimbl.
2 Daniil Medvedev 9,793 FO Halle Wimbl.
3 Rafael Nadal 9,630 FO Wimbl.
4 Dominic Thiem 8,445 FO Wimbl.
5 Stefanos Tsitsipas 7,500 FO Wimbl.
6 Alexander Zverev 7,115 FO Stuttg Halle Wimbl.
7 Andrey Rublev 6,090 FO Wimbl.
8 Roger Federer 5,605 FO Wimbl.
9 Matteo Berrettini 3,958 FO London Wimbl.
10 Diego Schwartzman 3,465 FO London Wimbl.
11 Roberto Bautista Agut 3,215 FO Wimbl.
12 Pablo Carreno Busta 3,085 FO Mallorc Wimbl.
13 David Goffin 2,875 FO Wimbl.
14 Denis Shapovalov 2,780 Stuttg Wimbl.
15 Gael Monfils 2,713 Belgr. FO Eastb. Wimbl.
16 Casper Ruud 2,690 FO Mallorc Wimbl.
17 Grigor Dimitrov 2,521 FO Wimbl.
18 Milos Raonic 2,518 FO Stuttg Wimbl.
19 Jannik Sinner 2,500 FO Stuttg Wimbl.
20 Hubert Hurkacz 2,498 FO Wimbl.
21 Felix Auger-Aliassime 2,423 FO Wimbl.
22 Alex de Minaur 2,350 FO Eastb. Wimbl.
23 Christian Garin 2,350 FO Wimbl.
24 Stan Wawrinka 2,281 Eastb. Wimbl.
25 Karen Khachanov 2,280 FO Mallorc Wimbl.
26 Aslan Karatsev 2,245 FO Eastb. Wimbl.
27 Daniel Evans 2,195 FO Wimbl.
28 Lorenzo Sonego 2,132 Parma FO Eastb. Wimbl.
29 Fabio Fognini 1,933 Wimbl.
30 Borna Coric 1,870 FO Wimbl.
31 Nikoloz Basilashvili 1,850 Belgr. FO Eastb. Wimbl.
32 Ugo Humbert 1,780 FO Mallorc Wimbl.
33 Taylor Fritz 1,760 FO Eastb. Wimbl.
34 John Isner 1,730 Parma FO Wimbl.
35 Reilly Opelka 1,726 Parma FO Eastb. Wimbl.
36 Adrian Mannarino 1,651 Belgr. FO Mallorc Wimbl.
37 Alexander Bublik 1,613 FO Eastb. Wimbl.
38 Albert Ramos-Vinolas 1,595 Parma FO Eastb. Wimbl.
39 Dusan Lajovic 1,585 Belgr. FO Mallorc Wimbl.
40 Benoit Paire 1,544 Parma FO Eastb. Wimbl.
41 Filip Krajinovic 1,524 Belgr. FO Eastb. Wimbl.
42 Jan-Lennard Struff 1,500 Parma FO Mallorc Wimbl.
43 John Millman 1,486 FO Eastb. Wimbl.
44 Marton Fucsovics 1,456 FO Eastb. Wimbl.
45 Cameron Norrie 1,430 Parma FO Eastb. Wimbl.
46 Alejandro Davidovich Fokina 1,408 FO Eastb. Wimbl.
47 Marin Cilic 1,388 FO Eastb. Wimbl.
48 Miomir Kecmanovic 1,384 Belgr. FO Mallorc Wimbl.
49 Kei Nishikori 1,318 FO Wimbl.
50 Lloyd Harris 1,198 Parma FO Mallorc Wimbl.
51 Richard Gasquet 1,188 Parma FO Ch.Not2 Eastb. Wimbl.
52 Federico Delbonis 1,170 Belgr. FO Mallorc Wimbl.
53 Laslo Djere 1,168 Belgr. FO Ch.Lyon Eastb. Wimbl.
54 Aljaz Bedene 1,166 Parma FO Wimbl.
55 Tommy Paul 1,155 Parma FO Wimbl.
56 Nick Kyrgios 1,135 Mallorc Wimbl.
57 Dominik Koepfer 1,134 FO Wimbl.
58 Jeremy Chardy 1,123 Belgr. FO Mallorc Wimbl.
59 Guido Pella 1,114 FO Mallorc Wimbl.
60 Yoshihito Nishioka 1,113 Parma FO Ch.Not2 Wimbl.
61 Feliciano Lopez 1,072 FO Mallorc Wimbl.
62 Alexei Popyrin 1,052 FO Wimbl.
63 Sebastian Korda 1,043 Parma FO Wimbl.
64 Jordan Thompson 1,042 FO Mallorc Wimbl.
65 Vasek Pospisil 1,036 Wimbl.
66 Tennys Sandgren 1,033 Belgr. FO Ch.Not2 Mallorc Wimbl.
67 Sam Querrey 1,023 Parma FO Mallorc Wimbl.
68 Pablo Andujar 1,020 Belgr. FO Ch.Alma Ch.Pros Mallorc Wimbl.
69 Gilles Simon 995 Parma FO Mallorc Wimbl.
70 Kyle Edmund 980 Wimbl.
71 Jiri Vesely 971 Parma FO Ch.Pros Wimbl.
72 Corentin Moutet 968 Parma FO Wimbl.
73 Frances Tiafoe 963 Parma FO Ch.Nott Wimbl.
74 Emil Ruusuvuori 951 Parma FO Ch.Not2 Wimbl.
75 Jo-Wilfried Tsonga 947 FO Wimbl.
76 Lorenzo Musetti 940 FO Wimbl.
77 Stefano Travaglia 939 Parma FO Wimbl.
78 Egor Gerasimov 937 Belgr. FO Wimbl.
79 Thiago Monteiro 936 Belgr. FO Wimbl.
80 Jaume Munar 907 FO Ch.Lyon Wimbl.
81 Salvatore Caruso 906 FO Wimbl.
82 Marcos Giron 900 FO Wimbl.
83 Pierre-Hugues Herbert 897 FO Wimbl.
84 Lucas Pouille 892 Belgr. FO Wimbl.
85 Gianluca Mager 879 FO Ch.Lyon Ch.Pros Wimbl.
86 Steve Johnson 878 FO Ch.Not2 Wimbl.
87 Norbert Gombos 871 FO Ch.Brat Wimbl.
88 Radu Albot 870 Belgr. FO Wimbl.
89 Ilya Ivashka 855 Wimbl.
90 Soonwoo Kwon 854 Belgr. FO Ch.Nott Ch.Not2 Wimbl.
91 Pablo Cuevas 846 Belgr. FO Ch.Lyon Ch.Aix Wimbl.
92 Ricardas Berankis 839 FO Wimbl.
93 Yannick Hanfmann 822 FO Wimbl.
94 Carlos Alcaraz 815 FO.Q Wim.Q? Alt
95 Andreas Seppi 811 FO Ch.Nott Ch.Not2 Wimbl.
96 Federico Coria 808 FO Ch.Brat Ch.Pros Wimbl.
97 Kevin Anderson 795 FO Ch.Nott Ch.Not2 Wimbl.
98 Roberto Carballes Baena 794 FO Ch.Brat Ch.Aix Wimbl.
99 James Duckworth 794 FO Wimbl.
100 Juan Ignacio Londero 793 FO Wimbl.
101 Facundo Bagnis 778 FO Ch.Lyon Ch.Aix Wimbl.
102 Pedro Martinez 776 FO Ch.Lyon Ch.Pros Wimbl.
103 Mikael Ymer 774 FO Ch.Nott Ch.Not2 Wimbl.
191 Mikael Torpegaard 367 14,09 FO.Q Ch.Not2? Wim.Q? .
313 Holger Vitus Nodskov Rune  168 14,73 Oeiras Ch.Lyon? Ch.Forli
553 Eric Vanshelboim 60 13,62
1126 August Holmgren 7 13,51
1706T Christian Sigsgaard 1 13,7
1706T Elmer Møller 1 12,68
D72* Frederik Løchte Nielsen 1,578 14,16 Belgr. FO
Henrik Korsgaard 13,02
Simon Friis Søndergaard 12,77
Anders Grinderslev 12,76
Johannes Ingildsen 12,75
Søren Hess-Olesen 12,74
Sebastian Grundtvig 12,7
Benjamin Hannestad 12,7

 

*) Ved Frederik Løchte Nielsen omfatter både rangering og turneringer kun double.

Race To Milan – pr. 24. maj 2021

No. Spiller Land Født år  Pts.
1 Jannik Sinner ITA 2001 1330
2 Felix Auger-Aliassime CAN 2000 665
3 Lorenzo Musetti ITA 2001 601
4 Sebastian Korda USA 2000 515
5 Juan Manuel Cerundolo ARG 2001 397
6 Carlos Alcaraz Garfia ESP 2003 369
7 Jenson Brooksby USA 2000 302
8 Sebastian Baez ARG 2000 266
9 Tomas Machac CZE 2000 213
10 Brandon Nakashima USA 2001 196
11 Hugo Gaston ESP 2001 180
12 Dominic Stephan Stricker SUI 2002 136
13 Holger Vitus Nødskov Rune DEN 2003 98
14 Carlos Gimeno Valero ESP 2001 94

7 bedste U21 plus en wildcard kvalificerer sig til Next Gen ATP Finals 9-13 nov.


ITF World Tennis Tour

Efter januar 2020 optjenes kun point til ITF-ranglisten i kvalifikationen ved $15/25 turneringer. Derfor opdateres danske spilleres ITF-point ikke fremover. Link til reglerne.
Eventuelle tilmeldinger til disse turneringer vil så vidt muligt fremgå under WTA/ATP-ranglisterne..

Deadlines – standard Uge21 Uge22 Uge23 Uge24 Uge25 Uge26 Uge27 Uge28 Uge29
Entry   torsdag 06-maj 13-maj 20-maj 27-maj 03-jun 10-jun 17-jun 24-jun 01-jul
Withdrawal tirsdag 11-maj 18-maj 25-maj 01-jun 08-jun 15-jun 22-jun 29-jun 06-jul
Freeze torsdag 20-maj 27-maj 03-jun 10-jun 17-jun 24-jun 01-jul 08-jul 15-jul
Start   mandag 24-maj 31-maj 07-jun 14-jun 21-jun 28-jun 05-jul 12-jul 19-jul

 


ITF World Tennis Tour Juniors (udvalgte) – pr. 24. maj 2021 (UTR pr. 31. marts)

No. Girls Årg. Point UTR Uge21 Uge22 Uge23 Uge24
67 Johanne Christine Svendsen 2004 694 10,80 FO
119 Clarine Lerby (NED) 2003 447,50 10,02
287 Natacha Schou 2004 210,75 10,09
347 Rebecca Munk Mortensen 2005 169 10,42
870 Zoe Du Pasquier Jensen 2005 47,45 8,09
1091 Divine Dasam Nweke 2004 31,75 7,67P
1147 Wilma Krebs Hyllested 2005 28,50 9,14
1390 Charlotte Mosbaek Ellegaard 2003 18,25 8,84
1472 Emilie Just-Bomholt 2005 15,50 9,16
1589 Cirkeline Lundberg 2003 12,00 8,51
1737 Laura Brunkel 2006 9,25 7,83
2030 Mille Moerk 2006 5,00 8,42
2325 Anna Tang 2004 2,75 8,51
2455 Olivia Thiemke 2003 2,25 7,90
2686 Therese Harboe Holst 2006 1,75 7,76 J5Cairo
2824 Sara Børkop 2006 0,75 7,92
Victoria Ilena Andersen 2003 8,61
Emma Kamper Malmkjær 2004 8,58
Freja Løvberg 2005 8,30
Frederikke Alberte Pape 2006 8,23
Annelieke Saustrup Steenhuisen 2005 8,19
Sarafina Olivia Hansen 2005 7,80
Cecilie Agerbek Fridthjof 2007 7,48
Augusta Lucia Grau Kristensen 2008 7,00
Chili Alberthe Emelie Jensen 2006 6,95
Lucca Ingildsen 2007 6,93
Sarah Suljadzic 2006 6,92
Ophelia Mille Ruus 2006 6,66
Carla Valentin Jensen 2007 5,89

 


J1, J2, J3, J4, J5 = Grade 1-5. JA=Grade A

Deadlines – standard Uge21 Uge22 Uge23 Uge24 Uge25 Uge26 Uge27 Uge28 Uge29
Entry   tirsdag 04-maj 11-maj 18-maj 25-maj 01-jun 08-jun 15-jun 22-jun 29-jun
Withdrawal tirsdag 11-maj 18-maj 25-maj 01-jun 08-jun 15-jun 22-jun 29-jun 06-jul
Freeze onsdag 19-maj 26-maj 02-jun 09-jun 16-jun 23-jun 30-jun 07-jul 14-jul
Start   mandag 24-maj 31-maj 07-jun 14-jun 21-jun 28-jun 05-jul 12-jul 19-jul

Indtil videre er Entry deadline forkortet til 20 dage før turneringen starter.
i J2 og højere (j1, JA, JB1, JB2) optjenes point som J3/JB3 , hvis andet ikke bestemmes.
Deltager antal begrænset til 32 i kval, 32 i hovedturnering og 24 par i doubles.

No. Boys Årg. Point UTR Uge21 Uge22 Uge23 Uge24
1 Holger Vitus Nødskov Rune 2003 2663,75 14,65
38 Elmer Møller 2003 712,5 12,66 FO
426 Richard Biagiotti 2003 88,25 11,24
568 Caspar Jalili Mikkelsen 2003 59,25 11,81
720 Valdemar Frederik Pape 2003 39,25 11,74
727 Yakup Uzunel 2005 39,00 10,45
882 Julius Kostopoulos 2003 27,00 10,43
1110 Asger Emil Ildor 2003 16,00 10,04
1251 Rasmus Egehus 2003 11,75 10,26
1430 Ervin Mesic 2004 7,75 10,51
1634 Cornelius Alexander Shalmi 2005 5 10,27
2251 Mikkel Ballisager 2003 0,75 10,19
Emil Demetriou 2004 10,44
Christopher Garde 2005 10,30
Niklas Nordahl Jensen 2004 10,28
Oliver Steines 2006 9,68
Alexander Nordal Clausen 2006 9,06
Emmanuel Grau Kristensen 2007 8,93
Christoffer Thielsen 2007 8,81
Lucas Christmas Møller 2007 8,66

 

Forrige artikelM15 Shymkent: Eric Vanshelboim nærmer sig top 500 efter karrierens tredje M15-titel
Næste artikelTurneringer uge 18: Carlos Alcaraz møder sit idol på sin 18 års fødselsdag. Clara Tauson spiller både single og double
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.