Klaus Nørby Jakobsens liv er siden det pludselige stop i direktørstolen i Dansk Tennis Forbund fyldt op med meget andet end tennis. Men en forkærlighed for ketsjersporten findes stadig i den tidligere direktørs liv.
Han er partner og CEO i et softwareselskab og derudover tilknyttet CBS og en ungdomsuddannelsesinstitution som underviser. På overfladen er der ikke meget der signalerer sport, tennis og svedbånd Klaus Nørby Jakobsens liv.
Det var helt anderledes for bare et par år siden. Her var han førstemand i Dansk Tennis Forbund. Det var ham der var ansvarlig for den daglige drift af forbundet og manden, der skulle få tingene til at ske. Et job der, som i så mange andre specialforbund, er forbundet med store udfordringer. Fordi du bevæger dig i et grænseland mellem frivillig og forretning. På den ene side skal du drive et forbund fremad, på den anden side kan det ikke 100 procent ske på samme baggrund, som hvis du drev en almindelig forretning. Derfor vil der altid være mange meninger om en mand i direktørstolen i et specialforbund. Uanset hvad han gør, vil han aldrig kunne gøre alle tilfredse. Klaus Nørby Jakobsen valgte at sige sit job op efter knap to år på posten.
Til trods for tilværelsen, hvor tennis var hans levebrød er slut, så er Klaus Nørby Jakobsen slet ikke færdig med tennis.
”Min relation til sporten er stadig stærk. Jeg er en ivrig motions- og turneringsspiller. Jeg nyder spillet og alle de personlige og vennerelationer som følger med i de klubber, hvor jeg er aktiv. Det er primært Birkerød og ALTS. Det er også erfaringen herfra, der gav mig ideen og modet til mit nye tenniseventyr,” fortæller Klaus Nørby Jakobsen.
For selvom et godt fast job burde være nok for en mand, der også gerne vil nyde livets glæder, så kunne han ikke lade være med at kaste sig ind i et nyt projekt med udgangspunkt i den sport, han holder så meget af.
”Min tenniserfaring dannede grobund til det lille svedbåndseventyr, der blev født for små to år siden. Det er udelukkende et fritidsprojekt, men et sjovt et af slagsen som har vedligeholdt eksisterende og samtidig skabt mange nye tennisbekendtskaber,” forklarer Klaus Nørby Jakobsen.
Ide opstod via egne behov
Havde Klaus Nørby Jakobsen ikke selv været en ivrig tennisspiller, så var han med garanti aldrig kommet på ideen til det nye produkt.
”Jeg har tit manglet et svedbånd, der gav mulighed for et lækkert mønster og gav forskellige farvekombinationer. Det blev hurtigt klart, at der ikke fandtes mange designalternativer på markedet, så jeg skulle selv i gang med udviklingsarbejder, hvis mit projekt skulle realiseres. De kommende 18 måneder førte projektet mig vidt omkring i hele verden”, fortæller Klaus Nørby Jakobsen.
I august 2020 stod Klaus Nørby Jakobsen endelig med det færdige produkt, der var parat til at blive introduceret på markedet. Det betød samtidig, at han kunne konkludere følgende om arbejdet med at skabe et helt nyt produkt.
– Gennem netværk blev kontakten til dansk designer med viden om garn- og strikkemoder skabt.
– Produktdesign og branding køres med sikker hånd af to søstre, der kan alle aspekter af reklame og markedsføring.
– Selvom produktudviklingen indledningsvis foregik i Holland, blev den taget hjem til et dansk selskab i Midtjylland, hvor produkterne nu produceres.
Selvom Covid-19 ramte mange ketsjersportsgrene hårdt, har der løbende været aktiviteter. I 2021 indgik Klaus Nørby Jakobsens firma, wristwrist, en aftale med Danske Tennis Veteraner. Det giver landsholdene i tennis mulighed for at spille landskampe iført rød/hvide svedbånd. Gennem aftalen tilbydes alle DTV-medlemmer ligeledes rabt på køb af svedbånd.
Det er dog ikke kun de erfarne tennisfolk, der har fået øjnene op for det nye produkt på markedet.
I løbet af den første periode har jeg opdaget, at en række klubber køber svedbåndene og anvender dem som præmier til juniorer, ungdomsspillere i lokale turneringer eller som gaver til de frivillige – En super god ide.
Og har man et af de nye svedbånd fra wristwrist er man ikke i tvivl. De første produkter på virksomhedens hjemmeside har markante former og farver. Fra 130 kroner er man i gang, det er hvad et enkelt armbånd fra wristwrist koster. For det beløb modtager man et svedbånd, hvor der tydeligt er tænkt over design.
Det kan godt være, at der ikke længere spises tennisbolde til både morgen- middags- og aftensmad hjemme hos Klaus Nørby Jakobsen. Sikkert er det dog, at han stadig er skør med tennis og de oplevelser sporten giver. Nye møder, ny inspiration og altså i denne Corona-tid et forretningseventyr.
Hvilke forbedrede muligheder svedbåndet giver for at vinde kampen mod den faste makker vides ikke. Men mon ikke Klaus Nørby Jakobsen vil mene, at det er lige det der kan få vægtskålen til at tippe i en intens tenniskamp.