Der har været mange kontroversielle hændelser med ranglisten i tennis, hvor spillere er placeret højt på listen, selvom de i manges øjne er langt fra at være helt i toppen af verden.

Vi har set det tidligere med Caroline Wozniacki, hvor der tidligere var massiv kritik mod danskerens placering på verdensranglisten, da hun tidligere lå nr. 1. På daværende tidspunkt havde hun ikke vundet en Grand Slam turnering, og hun havde stadig problemer, når hun mødte de bedste spillere i de bedste turneringer.

Alligevel lå Caroline Wozniacki placeret som nr. 1. og det mente mange ikke, var helt fair. I dag hvor Caroline Wozniacki har vundet Australian Open og samtidig givet baghjul til de bedste spillere, er der ikke længere kritikere omkring hendes placering på verdensranglisten, men til gengæld er der kommet en ny kontrovers.

For få dage siden gik Rafael Nadal forbi Rodger Federer, og det er på trods af, at Nadal ikke har spillet en kamp siden midten af januar. Det giver dermed ikke helt mening, vel?
Tennissystemet er dog skruet sådan sammen, men det kan være på vej til at blive ændret. I ungdomsrækkerne er man begyndt at indføre et UTR ranking system, som tager udgangspunkt i tennisspillerens seneste 30 kampe.

Det er en model, som også minder om den vi ser i moderne fodbold, hvor niveauforskellen er lidt mere præcis, end den eks. har vist sig at være det i tennis.

Hvordan fungerer UTR Ranking systemet?

Hvis vi skal tage et kig på hvordan UTR ranking systemet fungerer på ungdomsniveau, så rangerer det fra 1 hvilket er nybegynder og op til 16.5. Rodger Federer er i øjeblikket placeret med hele 16,21 ud fra UTR rangeringen, hvilket viser, at han klart er nr. 1. i verden, hvis det altså var den model man fulgte.

I skrivende stund hedder den officielle verdensrangliste, Nadal, Federer, Cilic, Zverev og Dimitrov. Det er top fem ifølge den originale verdensrangliste, mens den er noget anderledes, hvis vi i stedet kigger på UTR ranglisten.

Den ville se således ud: Federer, Nadal, Juan Martin del Potro, Kyrgios og Goffin.
De to første på ranglisten vil altså fortsat være de samme, selvom de har byttet plads, mens de resterende tre navne altså er nye. Stod det til UTR ranglistesystemet ville det være et farvel til Cilic, Zverev og Dimitrov og velkommen til del Potro, problembarnet Kyrgios og sidst David Goffin,

Det er dog ikke udelukkende sejre og nederlag, som algoritmen i UTR rankingsystemet benytter sig af. Den kigger bl.a. også på, hvilken modstander man er oppe imod og selve resultatet. Det nytter derfor ikke noget at vinde 30 kampe i træk, hvis det er mod spillere der ligger udenfor top 100, da UTR systemet simpelthen tager højde for dette.

Dette vil også give et langt mere præcist billede af, hvordan styrkeforholdet egentlig er i mellem tennisspillerne. Rodger Federer som i de flestes øjne er den bedste tennisspiller lige nu, har i løbet af de seneste måneder bevist, at han er toppen af poppen, mens Rafael Nadal stort set ikke har været i kamp.

Hvis de to skulle op mod hinanden nu, ville det være utopi at tro, at Nadal som er nuværende verdensetter, vil gå hen og være favorit til at vinde. Bookmakerne er nemlig for kloge til blot at kigge på verdensranglisten, når de sætter deres odds, da de godt ved, at den giver et skævt billede af styrkeforholdet.

Foto: Pixabay

Tennis bliver mere populært

Med den popularitet som tennis har i dag, og den størrelse sporten er på vej til at vokse til, er det også fortjent, at man indfører et rangeringssystem der er mere præcist.
Kigger vi på populariteten af sporten, så kommer det til sit klare udtryk, når vi bare kigger på de seneste film fra Hollywood.

Sidste år udkom filmene, Battle of the Sexes, som er en film baseret på virkelig hændelser, som tager udgangspunkt i kampen mellem Billie Jean King og Bobby Riggs.
Den anden populære film der udkom samme år, var Borg vs McEnroe. Filmen om de to tennislegender scorede flotte 7.00 ud af 10.00 på filmhjemmesiden IMDB, hvilket viser, at det var en film som kritikerne satte meget pris på.

Det er dog ikke kun i filmbranchen, at man begynder at slå øjnene op for tennis. Især i gaming-branchen, har tennis faktisk været populært i rigtig mange år, hvor du har kunne spille tennis på div. konsoller. Det er især tennisspil til Nintendo Wii, der har været populære, da du får en følelse af, at du selv står med ketcheren i hånden.

Foruden det overstående, bliver der også årligt omsat for mange millioner kr. i merchandise mens også casinoerne begynder at lave tennisinspirerede spillemaskiner. Dette skyldes i den grad, den popularitet som tennis har fået, og ser man blot på antallet af tilskuere og TV-seere til de store turneringer, så forstår man det godt.

Wimbledon bliver svære at få billetter til for hvert år der går, og derfor skal man være rigtig hurtigt ude, hvis man ønsker at sidde i det fornemme selskab på Centre Court, når der afvikles finaler i Wimbledon turneringen.

Hvis man kan nøjes med at se en omgang double, er det lettere at få billetter til mændende og kvindernes double-turneringer, da de ikke har skabt sig interesse som singlekampene. Det er dog ikke nogen billig fornøjelse at få billetter til Wimbledon finalen.

Går vi tilbage til 2012 hvor Andy Murray skulle møde Jo-Wilfried Tsonga i semifinalen, kunne billetterne til denne kamp købes for 32.000 kr. via billettjenesten Viagogo. Finalebilletterne stod på samme tidspunkt til 42.000 kr. men de var forventet at stige til flere hundrede tusinde kr. hvis det lykkedes Murray at ende i finalen.

Ønsker du derfor at se finalen i Wimbledon, så skal du være hurtigt ude, hvis du ønsker billetter til fornuftige priser.

Forrige artikelMandag 30. april: Champions Battle med fokus på opvisning
Næste artikelDødstrusler er dagligdag for danske tennisspillere
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.