Mikael Torpegaards sejr i 1/8-finalen over 4. seedede Peter Polansky ved hans første optræden i en ATP Challenger har vakt international opmærksomhed

I de landsdækkende danske medier er det næsten – når man ser bort fra en kort omtale i DR Sporten – gået ubemærket hen, at Mikael Torpegaard i sin første ATP Challenger turnering nogensinde foreløbig er nået til kvartfinalen efter sejren ved 2016 Columbus Challenger over 4. seedede Peter Polansky (CAN), der er no. 159 på ATP-ranglisten.

Til gengæld har dette resultat vakt større bevågenhed i internationale tennis-kredse, bl.a. hos det internationale Tennis Tourtalk, som også var tilstede, da Spanien sidste år mødte Danmark i Davis Cup, da Mikael Torpegaard med 2 dages mellemrum mødte top 10 spillerne Rafael Nadal og David Ferrer.
Selvom han tabte til begge, gav han efterfølgende udtryk for, at især kampen mod Nadal fik overbevist ham om, at han var så godt med i kampen, at han følte sig overbevist om, at han med tiden selv kan nå op på et lignende niveau.

I et interview, som man kan se knap 3 minutter fra herover, fortæller Mikael at hans første ATP Challenger har været en super (cool) erfaring at opdage, hvilket niveau det kræver at udvikle sig hen imod.

Mikael fortalte, at han var overbevist om, at han traf den rigtige beslutning, da han valgte at fortsætte sin tennis-mæssige udvikling på college, og han var overbevist om, at han ikke var nået til sit nuværende stade, hvis han ikke havde valgt college.

På spørgsmålet om forskellen på at være college spiller og professionel svarede Mikael, at mange af de højst rangerede college spillere efter hans opfattelse har et niveau, hvor de kan klare sig godt på pro-touren.
Den største forskel mente han består i, at man som professionel rejser meget alene, og han nævnte udfordringerne med at skaffe sponsorer og få økonomien til at hænge sammen, hvor man på college har et setup med mange kampe, og man får en masse praktisk og økonomisk hjælp, mens man på pro-touren selv skal klare det meste samtidig med, at man skal fokusere på sit tennis.

Mikael blev spurgt om, hvordan det ser ud med tennis i Danmark, hvortil han efter lidt tøven svarede, at der sker fremskridt, og at Davis Cup holdet gør det udmærket, selvom de lige har tabt en svær kamp i Hviderusland.
Han nævnte, at der er flere gode spillere på vej fra junior-rækkerne, og han påpegede desuden, at det i et lille land er svært at skaffe økonomisk support både fra sponsorer og forbund, og derfor mener han, at stadig flere indser, at college er vejen frem, i modsætning til hvad ledelsen i dansk tennis tidligere har ment, at college er et sted, hvor gode spillere tager hen og dør, hvilket efter Mikaels opfattelse i virkeligheden ikke er tilfældet, og han var glad for, at flere har indset, at college kan være et springbræt til en senere professionel karriere.

Dette tema har flere gange været berørt i Tennisavisen, hvor et ofte fremført argument har været, at vi fortsat har til gode at se, at danske spillere efter endt college ophold har skabt en international professionel karriere.
Søren Hess-Olesen fik ganske vist efter college en udmærket start med en finale i Portugal, men siden har skader forhindret, at han for alvor har fået gang i den professionelle karriere, som fortsat er hans mål.

Derudover er det vist ikke muligt at komme på et dansk tennis-navn, som er et eksempel på, at college har været springbræt til en professionel karriere, men meget tyder på, at Mikael Torpegaard selv er godt på vej til skabe et godt grundlag for at nå høje sportslige mål efter college, og kun tiden vil vise, om det samme vil lykkes for flere af de unge spillere som i de kommende år vælger at bruge college som springbræt.

Også på Ohio State University’s egen website er Mikael Torpegaards præstationer naturligvis omtalt

Mikael Torpegaard har ikke været i aktion torsdag, hvor det til gengæld blev afgjort, at hans modstander i kvartfinalen bliver no. 643 Gonzales Austin (USA), der har vundet 3 kampe i kvalifikationen, og derefter i hovedturneringen vandt 6-4, 6-2 over Martin Joyce (USA), som havde wildcard, samt over no. 236 Frank Dancevic (CAN) 7-6(4), 6-3.

I den anden kvartfinale i samme halvdel mødes no. 341 Roberto Quiroz (ECU) og no. 268 Tennys Sandgren (USA). Sidstnævnte sendte 7. seedede no. 189 Blaz Rola (SLO) ud i 1/8-finalen, hvor Quiroz besejrede no. 361 Evan King (USA), der i 1. runde havde sendt 2. seedede Dennis Novikov (USA) ud efter en jævnbyrdig kamp 6-4, 6-7(5), 7-6(2).

I 1. runde sluttede det også for no. 292 Lloyd Glasspool (GBR), som tidligere har været omtalt i Tennisavisen. Han tabte 4-6, 5-7 til no. 329 Hubert Hurkacz (POL).
Også i double er Glasspool færdig, da han sammen med Luke Bambridge tabte til Nicolas Meister og Eric Quigley 6-4, 3-6, [6-10]

Torsdag blev det også afgjort, at Mikael Torpegaard og Herkko Pollanen i kvartfinalen i double møder Steven De Ward (AUS)/Ben McLachlan (NZL), der i 1/8-finalen vandt over 3. seedede Matt Reid/John-Patrik Smit (AUS) 6-3, 6-7(3), [10-7]

Torpegaards kvartfinaler i både single og double bliver spillet på Court 1 og kan følges herunder på Livestream, hvor fredagens program er følgende
1600cet: Benjamin Becker vs. Mikelis Libietis
1800cet: Mikael Torpegaard vs. Gonzales Austin
Næste: Mikelis Libieteis/Dennis Novikov vs. John McNally/Jeffrey John Wolf
2000cet: Steven De Ward/Ben McLachlan vs. Herkko Pollanen/Mikael Torpegaard

Forrige artikelITF Junior Riga: Ung svensk komet besejrer Eric Vanshelboim.
Næste artikelWTA Tokyo 2: Caroline Wozniacki i semifinalen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.