Euroelite Tennis er hovedsponsor for Grade 4 turnering i Malmø, hvor der som optakt afvikles en UTR Pre-Qualifying, hvor vinderen får wildcard til kvalifikationen

Tennisavisen har tidligere omtalt begrebet Universal Tennis Rating (UTR), som især Dave Bandelin (til højre på billedet herover) fra Euroelite Tennis er varm fortaler for, da hoved-ideen bag systemet er at sikre flest mulige “competitive” kampe, hvor begge spillere er på nogenlunde samme niveau.

Når EuroElite 7-14. januar 2017 er hovedsponsor ved Grade 4 turneringen EuroElite ITF Malmö Open, som arrangeres af Fair Play Tennisklub i samarbejde med Svenska Tennisförbundet, vil der forinden – uafhængig af selve turneringen – blive gennemført en Pre-Qualifikation Tournament, hvor 8 deltagere hos både pigerne og drengene 6. januar kæmper om et wildcard til kvalifikationen.

Dave er helt sikker på, at det er første gang, at denne model gennemføres ved en ITF-turnering i Skandinavien, og det er blevet bekræftet af UTR, at spillerne vil få UTR-point for deres kampe.
Deadline for registration til Pre-Qualifikation er 5. januar kl. 15 til hussein.ftouni@fairplaytk.se, mens deadline for selve ITF-turneringen er 13. december.

Fair Play Tennisklub ser frem til at arrangere en ITF-turnering på hjemmebane, og de takker forbundet for den udviste tillid, og de skriver desuden
“Det kommer att bjudas på mycket sevärd tennis på internationell nivå inkluderande hela den Svenska junioreliten och givetvis hoppas vi också att det går bra för några av våra egna spelare.”

Euroelite Tennis
Euroelite Tennis

Flere danske deltagere i Salk Open

Da Fair Play Tennisklub er meget tæt på Hovestadsområdet, hvor mange danske talenter befinder sig, er det nærliggende, at flere danske spillere deltager, men deltager-feltet er endnu ikke kendt af Tennisavisen.

Ugen forinden afvikles Salk Open i Bromma, hvor både Clara Tauson, Olga Helmi og Hannah Viller Møller er direkte i hovedturneringen, mens Helena Francati og Mathilde Tranberg er i kvalifikationen ifølge Acceptancelisten, hvor Helena står øverst og derfor formentlig også er i hovedturneringen.
Yderligere 4 danske piger er på alternate-listen, hvor Olivia Gram som no. 15 stadig kan håbe på at slippe med.

Hos drengene er Sebastian Grundtvig no. 4 på Acceptancelisten, hvor Holger Vitus Nødskov Rune er no. 48 på alternate-listen, og derfor er det tvivlsomt, at han kan komme ind, hvis han ikke får wildcard, som det var tilfældet for både Holger og Elmer Møller i deres første ITF-optræden sidst på året.

Udsigt til dansk U14-dominans i Tennis Europe

Både Holger og Elmer kan i starten af det nye år være afhængige af at få wildcard til ITF-turneringer, og et stensikkert wildcard venter uden tvivl, når Copenhagen Winter Cup afvikles 13-18. februar, og det varer næppe længe, inden de begge har optjent de fornødne point, så de altid kan gå direkte ind i ITF-turneringer.

I Tennis Europe (TE) sammenhæng vil Holger og Elmer som tilhørende den ældste U14-årgang i 2017 automatisk være top-seedet i U14-turneringer, og Danmark vil uden tvivl også være favoritter til at vinde EM for hold i U14 hos drengene, som det var tilfældet i 2015 i U12 både indendørs og udendørs.

Selvom de to 13-årige danskere hidtil har været suveræne i Europa i deres egen årgang, sker der også fortsat en udvikling for de øvrige nationers spillere, så det kræver under alle omstændigheder hårdt arbejde og stor disciplin, hvis den danske dominans skal bevares fremover, men det er begge drengene og deres omgivelser uden tvivl helt klar over.

Jens Buus Andersen, Elmer Møller, Holger Vitus Nødskov Rune, Arthur Leonhard Linck
Foto: DTF – Elmer Møller, Holger Rune og Arthur Leonhard Linck vinder U12 EM for hold

Hannah og Helena med EuroElite, som undtagelsesvis har piger med

Når Tennisavisen hidtil har omtalt turneringer, hvor danske juniorer har rejst med EuroElite, har det altid kun været med drenge som deltagere.
På en af de traditionelle ture til Central- og Sydamerika er både Sebastian Grundtvig og Patrick Kristensen med i 5 uger fra starten af 2017, hvor de  deltager i 4 Grade 1 turneringer i Costa Rica, Columbia, Ecuador og Paraguay.

Denne gang har Dave Bandelin dog accepteret, at der for en gangs skyld også er piger med, idet han må være blevet overbevist om, at både Hannah Viller Møller og Helena Francati vil være i stand til at fungere i den kultur, som EuroElite er baseret på.
Hannah og Helena støder dog først til i de 3 sidste uger, og derfor deltager de ikke i den første turnering i Costa Rica.

Rettelse: Oprindelig fremgik, at Clara Tauson var med på turen. Det var en fejl, idet det er Hannah Viller Møller og Helena Francati.

Udsigt til dansk deltagelse i junior Grand Slam

Disse turneringer kan formentlig give et godt fingerpeg for Sebastians muligheder for at nærme sig en rangering, der muliggør hans mål om allerede i 2017 at spille junior Grand Slam.
Når årgang 1998 udgår af ranglisten, vil Sebastian rykke op til en placering omkring no. 150, og med gode resultater i nogle af disse Grade 1 turneringer er top 100 inden for overskuelig rækkevidde.

Philip Hjorth og Patrick Kristensen har begge et år tilbage som junior. Philip har nogenlunde samme rangering som Sebastian, og Grand Slam deltagelse vil derfor også være en mulighed, hvis han fortsætter fremgangen og opnår gode resultater.
Patrick er no. 538 og rykker formentlig til top 400, så der er fortsat et stykke vej, inden Grand Slam kan blive aktuelt, men Patrick har dog de spillemæssige forudsætninger, som kan begrunde troen på, at han kan avancere betragteligt

Clara Tauson er trods sine 13 år – indtil 21. december – den højst rangerede dansker hos pigerne, hvor hun efter Nytår formentlig vil være omkring no. 150, og hvis hun fortsætter af samme spor, kan Grand Slam deltagelse allerede som 14-årig i 2017 langt fra udelukkes, hvis hun også kan gøre det godt, når hun formentlig hyppigere kommer til at spille i højere turnerings-kategorier.

16-årige Olga Helmi og 15-årige Hannah Viller Møller vil formentlig til Nytår være omkring henholdsvis no. 170 og 250.
Begge har i 2016 vundet en Grade 4 titel, mens de har endnu ikke været i stand til at nå langt i de højere turnerings-kategorier, hvilket vil være en forudsætning, hvis det allerede næste år skal lykkes at nærme sig top 100, som begge har potentiale til.

Alle de 3 nævnte piger har dog stadig flere år som juniorer, og de kommer helt sikkert til at dominere dansk tennis i en årrække, og måske kan debut på FED Cup holdet allerede i 2017 blive aktuelt for en eller to af dem, hvis Caroline Wozniacki ikke vil være til rådighed.

 

 

 

 

 

Forrige artikelITF Junior Stavanger: Olga vinder double-titel og er i GPS-finale i single
Næste artikelTennisviden: Dørmand til din egen fødselsdag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.