Efter sejr til Estland i begge singler må Danmark næste år tilbage til Group II Europe/Africa. Holdkaptajnen er godt tilfreds med spillernes indsats i alle kampe

Inden den afgørende kamp i Fed Cup Group I Europe/Africa om at undgå nedrykning modtog Danmark afbud fra Clara Tauson, som derfor blev erstattet af 17-årige Hannah Viller Møller, der i 2. singlen mødte 20-årige Valeria Gorlats, der ligesom Hannah ikke har hverken WTA eller ITF rangering, da hun ikke har spillet internationale kampe siden 2017.
I oktober 2016 var hendes højeste rangering no. 883, og hendes højeste rangering som junior var no. 129 i 2016.
Hannah havde sin højeste junior-rangering som no. 103 i starten af 2018.

Hannah fik en perfekt start, da hun brød modstanderens serv i kampens første parti, men Gorlats brød senere tilbage til 3-3.
De næste partier var yderst jævnbyrdige, men det var esteren, der vandt de afgørende bolde, og med endnu et break blev stillingen 5-3 til Gorlats.

Gorlats var bagud både 0-30 og 15-40 i sit næste serveparti, men et es gjorde stillingen til 40-40, og da Hannah heller ikke udnyttede en tredje break-mulighed, havde esteren i stedet sætbold, som hun misbrugte.
En fejl fra Hannah og en estisk servevinder sikrede herefter Estland 1. sæt 6-3.

Hannah indledte 2. sæt med at holde serv med en longline vinder til 1-0, hvorefter Gorlats udlignede til 1-1 med et rent serveparti.
Med en dansk baghåndsvinder og et par estiske fejl holdt Hannah serv til 2-1, men Gorlats udlignede til 2-2 med endnu et rent serveparti.

I næste parti var Hannah nede 0-30 i egen serv, men hun vandt de næste 4 bolde og holdt sig i front 3-2, og hun fik lagt presset over på esteren, der kom bagud 0-30 i sit næste serveparti, men Gorlats holdt alligevel serv, da flere slagdueller endte med danske fejl til 3-3.

Herefter kom Hannah foran 4-3 med et rent serveparti. Efter et estisk es vandt Hannah de næste 3 bolde i modstanderens serv og havde derved 2 break-muligheder, og på den 2. mulighed dansede bolden på netkanten, men den blev på estisk side, så Hannah fik brudt til 5-3.

Da Hannah servede for sættet ved 30-30 lød under duellen pludselig et skrig fra Gorlats, som tilsyneladende mistede balancen, så hun ikke kunne nå den næste bold, som gav dansk sætbold.
Gorlats kunne dog igen bevæge sig normalt, da næste bold blev sat i spil, hvor Hannah efter en længere slagudveksling sikrede 2. sæt 6-3.

Gorlats indledte 3. sæt med at holde serv med et es til 1-0, og i Hannahs efterfølgende serveparti blev det 0-40 på 3 rene vindere på servereturneringen samt en vinder efter 2. bolden.

Esteren spillede pludselig med masser af selvtillid og power, og efter blot en enkelt fejl undervejs var Gorlats lynhurtigt foran 3-0.
Bombardementet fortsatte i Hannahs næste serveparti, og straks efter førte Gorlats 4-0, og det blev kort efter 5-0 efter endnu et overbevisende estisk serveparti.

I Hannahs næste serveparti fortsatte Gorlats med at sende kanon-kugler af sted, men da flere af dem havnede udenfor banen havde Hannah en enkelt chance for at komme på tavlen ved 40-30, men da det ikke lykkedes, vandt Gorlats de næste bolde og sikrede estisk sejr 6-3, 3-6, 6-0.

Herunder udpluk fra kampen.

samt nogle billeder fra kampen

Dermed hang Danmarks chance for overlevelse i Group I i en tynd tråd, inden 1. singlen, hvor Karen Barritza mødte Estlands topnavn Anett Kontaveit.

Efter at Karen havde vundet kampens første bold, vandt Kontaveit de næste 4 bolde i egen serv, hvorefter Karen blev brudt i sit første serveparti, hvor hun havde en enkelt fordel.
Hun havde derefter 2 muligheder for at bryde tilbage, men Kontaveit afværgede begge og bragte sig i stedet foran 3-0.

Det blev 4-0 efter et rent break, og selvom Kontaveit efter et par fejl var bagud 0-30 i sit næste serveparti, holdt hun serv til 5-0, men Karen kom derefter på tavlen efter et overbevisende serveparti til 1-5, hvorefter Kontaveit sikrede sættet 6-1.

Den estiske dominans fortsatte fra starten af 2. sæt, hvor Karen blev brud fra start, da hun ikke kunne stå imod trykket fra Kontaveit, der ofte fremtvang fejl fra danskeren eller afsluttede duellerne med vindere, hvorved hun også holdt serv til 2-0.

Karen spillede herefter et overbevisende serveparti, hvor hun reducerede til 1-2, og hun fik en uventet break-mulighed, da Kontaveit i sit næste serveparti førte 40-15, men 2 dobbeltfejl og 2 bolde i træk udenfor linjen betød dansk break-back til 2-2.

I denne periode af kampen var Karen ved at få et lille overtag, hvor hun havde initiativet i duellerne, men en stor chance til 40-15 blev bremset af netkanten, så Kontaveit kom tilbage i duellen, og desuden satte hun et par longline vindere, og partiet sluttede med en dansk fejl, som gav endnu et estisk break til 3-2.

Da Kontaveit derefter holdt serven rent til 4-2, og Karen blev brudt rent til 2-5, så det for alvor sort ud for de danske chancer.
Karen fik dog forlænget kampen, da hun trods estisk 30-0 føring tog det ene break tilbage til 3-5, og med et sikkert serveparti fik hun reduceret til 4-5, men Kontaveit sikrede derefter sejren 6-1, 6-4 med et rent serveparti, som blev afsluttet med et par servevindere.

Det blev aftalt, at doublen ikke gennemføres, og resultatet betyder, at Danmark rykker ned i Group II Europe/Africa,

Herunder findes nogle optagelser fra kampen, og selvom Karen var meget skuffet lige efter at havde tabt, havde hun overskud til at gå ind på banen igen og slå nogle bolde med en glødende fan, som var rejst til Polen fra Israel for at følge kampene.

Desuden indeholder optagelsen et interview med Karen Barritza, Hannah Viller Møller og Maria Jespersen samt holdkaptajn Jens Anker Buus Andersen, der fortalte at Clara Tauson var blevet syg med opkast og lå hjemme på hotellet.

Forrige artikelCaroline Wozniacki stiller alligevel op til turneringen i Doha
Næste artikelFed Cup: Rusland til World Group II play-offs med 2-0 sejr over Sverige
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.