Der er klar snak fra et par af landets førende tennistrænere på spørgsmålet om deres råd til den nye DTF formand, der næste år vælges. Der skal laves langsigtede satsninger, også selvom det koster på den korte bane.
Han kender systemet indefra, da han indtil for et par år siden var DTF-ansat i rollen som juniorlandstræner. Efter et par år i Esbjerg er Simon Verner netop tiltrådt jobbet som sportslig ansvarlig i en af landets mest succesfulde klubber, Fruens Bøge. En succes Dansk Tennis Forbund uden tvivl gerne ville kopiere.
Efter mere end et årti på toppen træder formand Henrik Klitvad næste forår tilbage, hvilket efterlader spørgsmålet om, hvem der skal tage over. Næstformand Thomas Kønigsfeldt er kandidat, hvis han ikke vælges til ITF´s bestyrelse, hvilket vil få ham til at genoverveje sit kandidatur til formandsstolen i DTF. (Opdatering: Thomas Kønigsfeldt er netop blevet valgt ind i ITF’s bestyrelse)
En formand der vil blive forventet meget af, ikke mindst blandt landets sportschefer, herunder Simon Verner, der har et brændende ønske til den kommende formand.
Simon Verner indrømmer, at en langsigtet strategi på den korte bane måske vil koste støtte fra Team Danmark, der måler og vejer de enkelte specialforbund ud fra de resultater talenter og stjerner leverer. Ifølge den tidligere juniorlandstræner handler det for en ny DTF-formand om at gøre op med fortidens forfejlede strategi med at forsøge at få andre til at betale for gildet.
Han understreger, at Dansk Tennis Forbund ikke kan og ikke skal være hovedingrediensen for et tennistalent. Forbundet kan levere støtte i form af træningstimer, rådgivning og diverse andre hjælperedskaber, men hovedparten af ansvaret ligger hos spilleren og dennes forældre.
Det gælder både økonomisk og træningsmæssigt, spilleren skal selv være drivkraften, det kan og må aldrig blive andre, så er projektet dødsdømt i en benhård international tennisverden.
Kommunikation altafgørende
Efter en årrække i KFUM-Tennis er den tidligere Danmarksmester Christian Camradt tilbage i mere kendte rammer, Lyngby Tennis Klub. Her skal ”Camse” forsøge at genskabe noget af den storhed Lyngby for år tilbage havde i elitetennis. Han har stor ros tilovers for den måde DTF i de senere år har arbejdet med klubberne på, en strategi han håber en ny formand vil fortsætte.
Christian Camradt har selv været tæt på Frederik Løchte Nielsen i mange år gennem deres fælles tid i Lyngby Tennis Klub. Gennem arbejdet har Camradt afkodet, hvilket DNA en dansker skal have for at lykkedes med at skabe sig en karriere på internationalt plan.
Et DNA der er meget langt fra det udgangspunkt mange danske talenter i dag har, derfor er håbet en ny formand kan få ændret på den krævekultur, der i dag præger meget af tennismiljøet.
Camradt understreger, lidt som Simon Verner, vigtigheden af forståelsen hos talenter, klubber og forbund, at det er hos spilleren selv og ikke andre steder engagementet skal komme. Løchte Nielsen har i en årrække placeret træningsuger i udlandet for at få modstand, selv finansieret træner og træning, alt.
Det er den kultur Camradt håber en ny formand i DTF kan præge tennisverdenen i Danmark med. Selv at tage ansvar, og ikke tro man blot med et enkelt ungdomsmesterskab kan tro tingene komme af sig selv og andre klarer arbejdet for en.