Ironisk nok tjener “professionelle” tennisspillere faktisk ikke en fast løn, så hvordan tjener de egentlig deres penge, og hvor meget er de værd?
Hvordan tjener tennisspillere deres formuer?
Har du overvejet om det kan betale sig at blive professionel tennisspiller? Hvis man er god nok så kan man tjene store beløb i præmiepenge, men det er faktisk ikke dér tennisstjernerne tjener de fleste af deres penge, og ligesom som med alle andre, kommer deres formue som regel også an på hvor gode de har været til at investere.
Præmiepenge
Forbes anslår at Novak Djokovic hev i alt 34,5 millioner amerikanske dollars i land i 2020, og heraf udgjorde præmiepenge 6,5 millioner. De anslår også at han har tjent 148 millioner dollars i løbet af karrieren i præmiepenge, hvilket er mest nogensinde. 18 Slam-titler placerer ham på en samlet tredjeplads over flest Grand Slams, efter Roger Federer og Rafael Nadal.
Sponsorater
Sponsorater kan komme i mange former og farver og omhandle alt fra tennisketchere til sportstøj fra internationalt kendte mærker som Nike, Adidas og Lacoste. Federers gamle 10-årige Nike-kontrakt havde en anslået værdi på 10 millioner dollars om året. Uniqlo betaler ham efter sigende 300 millioner dollars over 10 år og tredoblede dermed hans tidligere kontrakt. Samlet betaler hans 10 sponsorer ham anslået 45 millioner dollars om året.
Federer ved hvordan man tjener penge
Formuen er opbygget gennem sponsorater med internationale firmaer som Mercedes-Benz, Rolex, Credit Suisse, Barilla og Wilson Sporting Goods, som alle hiver millioner af dollars i land hvert år.
Men det schweiziske atomur med 20 Grand Slam-titler er ikke bare en af verdens bedste mandlige tennisspillere nogensinde, han har også været yderst dygtig til at investere de penge han har tjent gennem en fantastisk karriere, og det anslås at han nu har en formue på over mere end 450 millioner dollars, svarende til næsten 3 milliarder danske kroner.
Federer er også gået sammen med det schweiziske løbesko-mærke ‘ON’ og har investeret i virksomheden. Som en del af hans rolle i ON er Federer med inde over produktudvikling og marketing.
NFT’er er hotte – også i tennis
Jessica Pegula var den første tennisspiller, og den første kvindelige atlet, der gik ind i kryptovaluta verdenen, og for at være specifik, ind i det vilde NFT-marked.
NFT står for non-fungible tokens, som er en unik digital genstand, der kan repræsentere digitale filer som kunst, lyd, videoer, genstande i videospil og andre former for kreativt arbejde. Et eksempel kunne være et underskrevet billede af en tennisspiller, hvilket er unikt, hvis du har et digitalt oprindelsesbevis.
Hvordan ville du selv investere dine præmiepenge?
Ville du selv hoppe med på NFT-bølgen som Pegula, investere i din egen virksomhed som Federer, eller ville du købe ejendomme, som Rafael Nadal? Måske er du mere til aktier, råstoffer eller krypto? Hvis du vil have ideer og inspiration til investering har den danske investerings side Min Investering masser af guides – også selv hvis du ikke skulle gå hen og blive professionel.