Sydkorea er ikke ligefrem kendt for at avle store tennisspillere, men en 19-årig knægt har tænkt sig at lave om på det
Navnet er Hyeon Chung, og den unge sydkoreaner er det første koreanske navn til at dukke op på touren siden Hyung-Taik Lee nåede en rangering som nummer 36 i verden tilbage i 2007. Chung har i den grad sat sit præg på snakken om de fremtidige stjerner, og med en sæson, hvor det indtil nu er blevet til 40 sejre og bare 12 nederlag, så er det måske ikke så underligt.
Intet pres og ingen familie
Men Chungs store succes har også sin pris, ligesom det har for mange andre unge talenter. Kontakten til familien er ofte begrænset til telefonsamtaler, da Chung har sin base på IMG´s akademi i Bradenton, Florida, mens familien er tilbage i Sydkorea. Men sådan har det været siden Chung flyttede til USA i en alder af bare 13 år, og det har ikke set ud til at påvirke ham ret meget, hvis man kigger på resultaterne.
På lidt mere end et år er Chung rykket 300 pladser på verdensranglisten, fra nummer 379, til en placering solidt inde i top 100 takket være en sæson med hele 3 Challenger-titler, blandt andet på hjemmebane i Busan, hvor blandt andre Frederik Løchte fik lov at se prøver på Chungs talent.
Men den store succes er ikke noget der giver ekstra pres, ikke hvis man skal tro hovedpersonen selv.
[quote_box_center]”Tennis er ikke specielt populært i Sydkorea, så det er kun folk som følger meget med i tennis, der kender til mig, så jeg mærker ikke rigtig noget øget pres”, fortæller han i et interview med atpworldtour.com.[/quote_box_center]
Young guns
Generelt har 2015-sæsonen budt på en række spillere, der for alvor banker på til at blive de næste helt store navne på touren. Spillere som Nick Kyrgios, Borna Coric og Thanasi Kokkinakis har allerede etableret sig, og Chung er ikke bleg for at erkende, at han har lært meget fra spillere, som han selv slog, da han i 2013 nåede finalen i junior Wimbledon.
[quote_box_center]”Jeg har lært meget af dem. De har gjort det rigtig godt, og er nået hurtigt op ad ranglisten, så dem holder jeg helt sikkert øje med”, fortæller Chung.[/quote_box_center]
Selv forsøger han at være ydmyg i forhold til den succes han ganske unægtelig oplever indeværende sæson, og forsøger blot at fokusere på sin tennis.
Selvom det måske kan lyde som en kliché, så er der noget om snakken, for den unge koreaner har en ganske ydmyg tilgang til sin sport og sin succes, og vil faktisk helst ikke tale om det. Det gælder også hans far, der helt bevidst undgår at tale om sin søns tennis og succes.
[quote_box_center]”Han undgår det. Han taler hverken om min tennis eller ret meget tennis generelt. Han ønsker ikke at øge presset på mig, og vil bare have at jeg nyder at spille”, fortæller Chung om sin far, der til daglig dog har en del med sporten at gøre, som tennistræner hjemme i Suwon.[/quote_box_center]
Lærer fra sin forgænger
Når Chung en sjælden gang imellem er tilbage i Sydkorea, så træner han med den nu 39-årige Hyung-Taik Lee. Den tidligere topspiller er en erfaren herre, og kan om nogen lære sin unge efterfølger hvad der er vigtigt at have for øje når man er på vej frem.
[quote_box_center]
”Han har fortalt mig en del om hvordan det er at være ude på touren, hvilke ting der er vigtige at have fokus på, og hvordan man bedst undgår den stress der for mange følger med”, fortæller Chung, og fortsætter.
”Jeg tror nøglen er ikke at stresse og bare nyde hele den oplevelse det er at være ude og lave det man elsker”.
[/quote_box_center]
Selv drømmer Chung om engang at vinde en Grand Slam-titel, og kigger man på hans sæson i en alder af 19 år, så virker det måske ikke som et helt urealistisk scenarie, selvom han er en del af en generation med mange store talenter.
Han må dog vente til Wimbledon med sit første skud i hovedturneringen, efter det ikke lykkes at kvalificere sig til French Open. Her tabte han til en af de andre store talenter, amerikanske Jared Donaldson, efter en sejrsstime på 14 sejre, inden japanske Go Soeda satte en stopper for denne i finalen i en Challenger i Seoul, umiddelbart inden French Open.
Men med en alsidighed sjælendt set, og en stor fysik i en ung alder, så er det langt fra det sidste vi har set til koreaneren, der går en stor fremtid i møde.
Med en nuværende rangering som nummer 70 kommer han primært til at begå sig på højeste niveau, og skridtet op fra Challenger-touren bliver næste store udfordring – en udfordring som han dog virker mere end klar til at tage op, og det skal blive særdeles interessant at følge ham i resten af 2015.