At dedikere sig til sin sport kan føre til mange ting. For Mads Hegelund har det givet et noget usædvanligt job i USA.
Vi er i et lille lejlighedskompleks tilknyttet til Fair Play TK, en af de største tennisklubber i Malmø. For mig er det endnu et mindre eksotisk stop på min rejse med tennis. Tre dage i træk skal jeg arbejde som dommer i den svenske Elitedivision. Arrangørklubben har sagt de står for overnatning, men i hvilken form har jeg ingen anelse om. Det eneste jeg har fået besked på er, at jeg efter dagens overståede arbejde vil blive mødt af en af klubbens akademispillere, der har en ekstra plads i lejligheden. Endnu engang tænker jeg, nu kommer mit svenske igen på prøve.
”Hej Per, hyggeligt at møde dig. Jeg hedder Mads, vi skal den her vej.”
Mads Hegelund taler ikke svensk men klingende Københavnsk. Han drømmer om en anden vej i international tennis end min som dommer. Han drømmer om at stå på den store scene og spille foran fyldte stadions. Derfor træner han på livet løs i Malmø, hvor han håber den svenske tennistradition vil kunne hjælpe ham på vej.
De næste par dage er fyldte med gode snakke om den sport vi begge elsker. En sport der er omdrejningspunktet i vores liv. I de år, hvor jeg som dommer rejste op mod 40 uger om året og sjældent var hjemme, var det fedt at møde en landsmand med samme ild og passion for tennis som jeg selv. Efter et par dage skal jeg videre, Mads bliver og træner intenst med de svenske talenter. Vi siger pænt farvel og jeg skriver navnet i min notesbog. Et navn, jeg håber at høre mere til.
Hollywood og superstjerner
Der går et par år. Faktisk en del.
Min sorte notesbog er i mellemtiden blevet erstattet af et google-docs dokument. Navnet Mads Hegelund er på ingen måde glemt, da jeg pludselig læser en artikel på nettet om en dansker med voldsom succes som tennistræner for rige og berømte i Californien.
Det er Mads. Nu voksen og via et ophold på College endt i USA i lidt mere mondæne omgivelser end klublejligheden i udkanten af Malmø.
I starten af 2020 var Mads Hegelund godt i gang med endegyldigt at forlade den tennissport, der siden ungdomsårene i Virum har været omdrejningspunktet. Hvad der skulle stå i stedet var han usikker på. Det vigtigste var, at han fandt noget, hvor han kunne bruge sin uddannelse indenfor sportspsykologi. Kort efter beslutningen var truffet ramte Corona. Alt lukkede ned og Mads var uden mulighed for at rejse eller finde et almindeligt job.
”Jeg kunne ikke engang spille tennis, fordi alle offentlige baner var lukkede, og jeg kendte ingen med private baner,” fortæller Mads Hegelund i et stort interview til dagbladet B.T.
Han kom derfor på den ide, at han skulle give privattimer til folk, der ejede deres egen tennisbane. Sammen med hans bror Simon googlede han sig til 70-80 huse, der alle havde egen tennisbane.
”Så lavede vi en stak flyers, der havde et billede af mig og fortalte om min erfaring som spiller og som træner. Derefter var det bare at køre rundt og sætte dem fast i folks dørhåndtag, ” fortæller Mads Hegelund.
I første omgang gav den store køretur kun et par privattimer hos en enkelt kunde, men dennes far var pludselig også interesseret. Manden var tilfældigvis bagmanden til de populære hovedtelefoner Beats by Dre.
Begejstring gav bølgeskvulp
Med en bred kontakt i underholdningsbranchen gik rygtet om den dygtige danske tennistræner hurtigt. Og inden Mads fra Virum havde tænkt videre over det stod han på træningsbanen med store superstjerner fra musikbranchen over skuespillere til modeller og stenrige forretningsfolk.
”I de cirkler stoler folk kun på hinanden. Så du skal give en god oplevelse og være the real deal. Hvis du gør det godt, bliver du introduceret til andre. Det er det, der er sket, fortæller Mads.
Det hele er gået så stærkt, at lillebror Simon nu også er en del af firmaet. Ofte byder arbejdsugen på over 60 timer. Og med mange pengestærke kunder, så er de to danske tennistrænere pludselig også blevet markant bedre stillet rent økonomisk.
Udviklet sig siden starten
Mens Corona i høj grad har lammet mange dele af samfundet, så er Mads Hegelunds lille forretningsimperium i USA kun blevet større.
Efterspørgslen fra klienter vokser konstant. Bror Simon har base i udkanten af LA, Topanga, hvor han blandt andet træner musikeren SEAL samt en række andre fra musikindustrien.
Mads er selv i LA-bydelen Silver Lake, hvor der er fuld gang i omsætningen med kunder fra blandt andet film-, musik- og madindustrien. Udover de mange træningstimer har Mads også forsøgt at udvikle koncepter, der skal give klienterne bedre muligheder for at udvikle sig som tennisspillere.
”Vi er begyndt at lave retreats, hvor folk booker os for weekenden. Det er populært, så det glæder vi os meget over,” fortæller Mads fra USA. Hvad fremtiden på den lange bane bringer ved han ikke, men midt i en svær Corona-tid nyder han den aktuelle succes som træner for superstjernerne.