Martin Pedersen har for anden gang sagt farvel til det danske Davis-Cup landshold. Et farvel der samtidig betyder, at kaptajn Kenneth Carlsen skal finde en ny opstilling forud for kampen mod Spanien. En opstilling, der alt andet end lige vil indeholde mere fremtidsperspektiv end den nu pensionerede Pedersen bød ind med.
I en årrække har Martin Pedersen leveret den ene sublime præstation efter den anden på det danske Davis Cup-hold. KB-spilleren har været en stor del af årsagen til, at dansk herretennis rangerer i en række, hvor vi rent ranglistemæssigt slet ikke burde være.
Selvom det efterhånden er en håndfuld år siden Holbækdrengene besluttede at droppe karrieren som professionel, så har han med intense træningsperioder forud for landskampe formået at bevare et niveau, der gjorde ham i stand til at dyste med spillere i top-500.
Beviset kom blandt andet, da han sidste sommer gik hele vejen i en future-turnering på KB og således indtil august i år rangerede i top-1000 i verden med blot en turnering spillet. Martin Pedersen fortjener den dybeste respekt for det han har gjort, både som professionel og senere som ”studerende” landsholdsspiller.
Nu da et nyt studiejob kræver Pedersens tid er det blevet tid til at se frem, bogstaveligt talt. For uagtet Pedersen var vores klare nummer to, så har der i lang tid ikke været noget fremtidsperspektiv i at stille med den sympatiske spiller fra KB, da han for år tilbage droppede drømmen om tennis på fuld tid. Kenneth Carlsen stod ved at udtage Pedersen da han, korrekt, vurderede ham som værende vores bedste mand efter Frederik Løchte Nielsen.
Nu skal en ny andenmand vælges, og denne gang kommer Kenneth Carlsen næppe udenom at vælge mellem to unge spillere med fremtiden foran sig. Mikael Torpegaard og Søren Hess-Olesen har over de sidste måneder haft pæn succes ved diverse futures-turneringer. Turneringer på det laveste internationale niveau.
Alligevel turneringer, hvor danske talenter i en efterhånden lidt for lang årrække har kæmpet med at finde fodfæste. Det har de to dog gjort denne sommer, hvor de i hver deres turnering nåede finalen og dermed fik tjent en god bunke point til verdensranglisten.
For Torpegaard gælder det, at han aktuelt er studerende på college i USA og derfor kun spiller et begrænset antal turneringer om året. Lyngby-spilleren forsøgte sig allerede som 18-årig med livet som fuldtidsprofessionel umiddelbart efter afslutningen på juniorkarrieren.
Den satsning lykkedes dog ikke helt, hvilket fik Torpegaard til at sadle om, og vælge collegevejen i stedet og dermed fortsætte med tennis og holde liv i drømmen om måske en dag at gøre det til en levevej. Bedømt ud fra meldingerne fra USA og ikke mindst resultaterne i sommerens futures-turneringer i Nordamerika og Europa, så har valget om at tage på College i USA været det helt rigtige. Der er kommet mere fysik på og samtidig en lidt mere målrettet attitude lyder det fra det nordamerikanske.
En anden spiller der kender det amerikanske College-system særdeles godt er Søren Hess-Olesen. Aarhus-knægten afsluttede denne sommer sit fjerde år i Texas og det med et imponerende CV at kigge tilbage på.
I foråret opnåede Søren at rangere som nummer 1 på singleranglisten i College og ved de afsluttende mesterskab gik Aarhus 1900-spilleren hele vejen i doubleturneringen. Det har været tydeligt, at College for Hess-Olesen har været det helt rigtige valg.
For fire år siden, og også i en stor del af juniortiden, døjede han med skader og til tider en knap så stærk psyke. Netop de elementer har College forstærket markant, så han i dag fremstår som en utrolig stabil og talentfuld spiller, der uden tvivl kan gå langt i international tennis.
Det blev da også understreget, da han i første turnering i sommer spillede sig via kvalifikationen til finalen i en futures-turnering i Portugal. En god bunke point blev taget med hjem fra den iberiske halvø, så Hess-Olesen fremover ikke behøver bekymre sig om kvalifikationsturneringer i futures-regi.