Under årets Wimbledon, der hvor alle øjne er rettet på britisk tennis, stod Heather Watson frem med en trist historie. Racistiske overfald og dødstrusler har ramt den mørke britiske tennisspiller.
Trusler, personangreb og spydige kommentarer. Tennisspillere på internationalt niveau skal ikke kigge mange gange på sociale medier, hvis de vil finde den slags. Med et enormt marked for betting på alle kategorier af international tennis, så er selv spillere på lavt internationalt niveau i fokus. For hvor skal en gambler med et stort tab på en lille ubetydelig tenniskamp i en 15.000 dollars turnering rette sin vrede?
Mange gamblere retter den direkte mod spilleren, som de sender hadefulde beskeder til via facebook, instagram eller andre sociale medier. I Danmark har Søren Hess-Olesen og Frederik Løchte Nielsen fortalt åbent om problemet. Men også Clara Tauson og Mikael Torpegaard har delt billeder på sociale medier af beskeder de har fået, hvor budskabet har været ganske klar. De var idioter, fordi de ikke vandt deres kampe.
Dødstrusler og racisme
De beskrevne tilfælde kan være en voldsom og en ubehagelig oplevelse for de implicerede personer. Alvoren bliver dog mere voldsom, når racisme og dødstrusler bliver en del af personangrebet. Det gør det mere personligt.
Det var sådan et angreb, der midt under Wimbledon fik den britiske tennisspiller Heather Watson til at stå frem. Den 27-årige tennisspillers mor er fra Papa New Guinea, hvilket forklarer hendes mørkere hudfarve. Hun fortæller, at hun er blevet kaldt ”abe” og fået en klar opfordring til at ”tage hjem til zoo”.
Beskeder der har påvirket den britiske tennisspiller.
”Det gør ondt. Det er både skuffende og sørgeligt. Det er typisk, når jeg har tabt en kamp. Selvfølgelig er det måske folk, der har spillet på min kamp og tabt. Det gør det bare ikke, at det er i orden, at skyde på min hudfarve” fortæller Heather Watson.
Hun har tidligere fortalt, at en håndfuld dødstrusler tikkede ind i hendes indbakke. Det har betydet, at sagerne er blevet givet videre til politiet. Her tager man sagerne seriøst, da det er et stigende problem. En person blev under Wimbledon anholdt for at angribe tennisspillere via sociale medier.
I 2016 blev ”Trolling” ulovligt i Storbritannien. Kort fortalt betyder det, at en person der angriber en anden verbalt via f.eks. sociale medier, kan retsforfølges. Er sagen alvorlig nok, så kan retten idømme personen ubetinget fængselsstraf.