Den traditionsrige turnering Leschly Cup blev i den forgangne uge afviklet på ALTS smukke tennisanlæg, og selvom vejret ikke spillede med hele ugen, så blev finalerne afviklet i dejlig solskin. Foto viser de mange frivillige kræfter som sørger for at turneringen altid bliver en succes.

Af Jens Haaning – fotos: Erik Eibye

Med kombinationen af store præmiepenge og den særlige Leschlystemning, som turneringen er kendt for, trækker den hvert år Danmarks tenniselite til det fine anlæg i Aarhus.

Lørdagens finaler åbnede med en tæt og velspillet kamp mellem new zealandske Valentina Ivanov (KB) og Vilma Krebs Hyllested (KB) som måtte se sig slået 6-3, 1-6, 6-1. Vilma har trofast stillet op i Leschly Cup, siden hun var 14 år og stod i år i sin anden seniorfinale. Valentina spiller til daglig College-tennis i USA og var med for første gang.

Erik Eibye

Herefter så et par hundrede tilskuere Carl Emil Overbeck (KB) vinde herresinglefinalen med 6-2, 6-3 over en servehæmmet Gustav Theilgaard (GTK). Begge spiller college-tennis i USA og for Carl Emil var sejren en god opfølgning på en flot finaleplads i en ITF M15-turnering i Serbien i forrige uge.

Erik Eibye

I sin sejrstale lød det fra Carl Emil Overbeck:

“Jeg bor i USA til daglig sammen med nogle af de andre, der er med her, og når vi er herhjemme, er det her højdepunktet. Vi glæder os hvert år til Leschly, og ja, det er bare den fedeste klub det her.”

De fire singlefinalister tog sig også af titlerne i doublefinalerne. Her vandt Vilma Krebs Hyllested og Valentina Ivanov over Zoe du Pasquier Jensen (KB) og Frederikke Svarre (HRT) med cifrene 6-3, 6-0.

I herredoublen, der nærmest ikke kunne blive tættere, vandt Carl Emil Overbeck og Cornelius Shalmi (KB) over Gustav Theilgaard (GTK) og Mikey Wright (HIK) med cifrene 6-7, 7-6, 10-6.

Leschly Cup har som noget særligt også en mixdouble-turnering, som er et stort hit blandt spillerne. Her vandt Valentina Ivanov og Carl Emil Overbeck over Vilma Krebs Hyllested og Cornelius Shalmi i finalen, som afvikles i bedst af tre match tiebreaks.

Således kunne Carl Emil Overbeck (KB) og Valentina Ivanov (KB) hver især tage tre titler i single, double og mixed og knap 25.000 kr. hver i årets Leschly Cup i Aarhus.

I herrernes 40+ finale var der et velkomment gensyn med vinderen af Leschly Cup fra 1999 Kenneth Jenkins Baker (Fruens Bøge) som dog ikke lykkedes med at gentage bedriften mod den lokale forsvarende mester Henrik Aaen (ALTS) i herrernes 50+ finale.

Alle vindere i de øvrige rækker kan ses i DTFs turneringsprogram.

Præmierne blev traditionen tro overrakt af turneringens ophavsmand i egen person, Jan Leschly.

Leschly Cup bliver spillet hvert år i uge 29 med en samlet præmiesum på 115.000 kr.

Forrige artikelATP Challenger: August Holmgren vinder karrierens hidtil største titel