TV 2 opfordrer til at anskaffe TV 2 Play for selv at prioritere foretrukne kampe, og der forventes forbedret tv-guide og arkiv-mulighed
Siden overtagelsen af rettighederne til langt de fleste ATP-turneringer har TV 2 været den primære danske tennis-kanal, som hver uge transmitterer kampe fra både WTA og ATP, og siden 2019 har TV 2 endvidere haft rettigheder til den mest prestigefyldte Grand Slam turnering Wimbledon.
Rettighederne for Wimbledon udløber i 2022, og ATP i 2023, hvorimod rettighederne til WTA er forlænget til 2026.
Discovery har fortsat rettighederne til de 3 øvrige Grand Slam turneringer Australian Open (udløb 2021), French Open (udløb 2026) og US Open (udløb 2022) samt Davis Cup (2021) og ganske få ATP og WTA turneringer.
Ny kanal TV2 Sport X viser ATP og Wimbledon. Eurosport udvider med Davis Cup
Selvom TV 2 i forbindelse med overtagelsen af ATP-rettighederne oprustede med endnu en sportskanal og derved kan vise sport på både TV 2 Sport og TV 2 Sport X, vil det ikke være muligt at undgå sammenfald med andre sportsgrene, og derfor er TV 2 Play et væsentligt supplement, som giver mulighed for at se kampe, som ikke vises på TV.
Mange tennis-interesserede har især på sociale medier fremført kritik, når kampe kun vises på TV 2 Play på tidspunkter, hvor der ikke er planlagt andre live transmissioner på TV, hvilket eksempelvis var tilfældet ved Matua Madrid Open, der er i ATP/WTA 1000 kategorien lige under Grand Slam, hvor der på et tidspunkt blev genudsendt tidligere kampe på begge sportskanaler, mens igangværende live kampe kun blev vist på TV 2 Play.
Tennisavisen har forelagt kritikken for TV 2, der indledningsvis anfører, at man helt grundlæggende ikke kan antage, at alt live-tennis sendes på en af de lineære sportskanaler, selvom der er en fri sendeflade, og det tilføjes at nogle turneringer kun vises på Play, hvilket rettighederne er købt til.
Desuden indgår en prioritering af produktionskapaciteten og selve planlægningen som anført i dette svar:
“Tennis er jo en meget uhåndterlig størrelse, der kræver mange resurser.
Fordi man med tennis aldrig kender programmet i god tid eller for den sags skyld hvornår der spilles. Så på alm. lineære kanaler er det svært at planlægge efter.
Vi vil selvfølgelig gerne give den bedste dækning, inden for de muligheder vi har.”
Angående det konkrete eksempel svarer TV 2, at der den pågældende dag blev sendt massivt på begge kanaler hele dagen, og det tilføjes:
“Vi havde generelt prioriteret at bruge vores produktions og kommentatorkapacitet på at have en fortløbende dækningen hele eftermiddagen og aftenen på vores to sportskanaler. (hvor de bedste kampe normalt ligger)“.
Afslutningsvis anføres dette argument for at anskaffe TV 2 Play:
“Men hvis man skal være uafhængig af hvordan vi prioritere sendefladerne med tennis eller andre sportsgrene, så skal man have PLAY.
Der kommer det hele live. Og der kan man selv vælge frit og uafhængigt at vores prioritering på sportskanalerne“.
Ikke mindst ved Wimbledon har der ofte været fremført kritik, fordi det i flere år var eneste Grand Slam turnering, hvor det ikke har været muligt selv at vælge kampe fra alle baner, som det længe har været muligt ved de øvrige 3 Grand Slam turneringer via Eurosport Player og Discovery+.
TV 2 har dog inden Wimbledon lanceret 15 live-kanaler, så TV 2 Play fremadrettet massivt kan dække events som OL og Wimbledon samt slutrunder.
Trods disse markant forbedrede muligheder er der fortsat kritiske røster, som efterlyser muligheder for at gense kampene, og der efterlyses desuden en opdateret oversigt med, hvem der spiller på de enkelte baner.
Til den sidste del af kritikken svarer TV 2, at der på sigt vil blive mulighed for catch-up og en mere detaljeret tv-guide, dog ikke på alt, men afhængig af forbrug og efterspørgsel.
TV 2 er andetsteds refereret for, at retningslinjer i indgåede aftaler kan være årsag til, at ikke alle kampe kan lægges ud i arkiv.